ISIKAN ORDER FORM SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN SAHAJA..

RUANGAN PROMOSI !!!

UNTUK KHIDMAT LAYANAN PANTAS MENGENAI PRODUK & HARGA ATAU MEMAKLUMKAN BAYARAN ANDA BOLEH EMAILKAN KEPADA

rafica.resources@gmail.com ATAU LAYARI FACEBOOK KAMI RAFICA RESOURCES.

Dapatkan koleksi jam tangan, kain pasang & hand bag di FB Rafica Resources Collections

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM PEMBORONG_RAFICA


(Sila SMS, Whatsapp, Line, @ Email sekiranya talian sibuk @ tidak dijawab). Kami akan membalas pertanyaan dan order anda dengan segera.


RAFICA RESOURCES menjemput anda yang berminat untuk menjadi sebahagian dari rakanniaga kami (dropshipper ).

Untuk urusan order call / Tel / Whatsapp / SMS
☎ Pn. Yanni 012 - 318 4080
Admin 1 012 - 500 5161


Kami mencari Stokis Negeri/ Agen / dan Dropship produk kecantikan kami. Stokis dan pengedar tunggal dicari seluruh Malaysia!




Hubungi kami -

Cosmetics Consultant

Ditalian / whatsaap: +6012-500 5161/ 012-318 4080


JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN 100% SEKIRANYA PRODUK KAMI TIDAK ORIGINAL
FREE DELIVERY UNTUK KAWASAN (PUNCAK ALAM) BAGI PEMBELIAN RM 100 KE ATAS

Nak beli retail,nak jadi agent & dropshipper ?
atau pun nak borong ? nak diskaun?
X de hal.........semua boleh..
Whatsapp je 012 318 4080 .. nanti citer ..;)

ORDER FORM SUBMISSION

Nama (Name) :
Alamat (Address) :
Tel no (Contact No) :
Nama Produk & Kuantiti (Product & Quantity) :
Email Address :
Bayaran Ke Akaun (Payment Method): CIMB Rafica Resorces 1259 0000 5941 08
Paypal/Credit/Debit Card
Jumlah Bayaran (Total Amount) :
Tarikh & Masa Bayaran (Time & Date Payment) :

MAKLUMAT PEMBAYARAN & ORDER ANDA AKAN DI BALAS MELALUI EMAIL DALAM MASA 24 JAM.

STEP 1 : ISIKAN ORDER FORM DAN KLIK BUTTON " SUBMIT FORM"

STEP 2 : KLIK BUTTON " CONTINUE"  DAN SILA PASTIKAN ANDA MENERIMA MAKLUM BALAS DARI KAMI SELEPAS ORDER FORM DI HANTAR


This contact form was created by Freedback.

PayPal /Credit or Debit Card

Pembayaran Menggunakan PayPal Account / Credit or Debit card :-

1.Setiap Pembelian akan dikenakan tambahan pembayaran perkhidmatan (Merchant Service Charge) sebanyak 6%

PayPal

PayPal

PayPal Credit/Debit Payment

Wednesday, 26 December 2012

PERIUK AJAIB & KUALI AJAIB - NON STICK DIE CASTING


Seperti yang diketahui ramai, ARE IKAN Pemanggang ajaib edaran Syarikat Menang Glassware adalah asli dan berkualiti.  Selain Pemanggang Ajaib, kami juga mengadakan Set Periuk Ajaib dan Kuali Ajaib. Untuk tahu KEAJAIBAN perkakasan ini, kenalah beli dan alaminya sendiri...memasak bukan lagi sesuatu yang memenatkan...Segalanya mudah dengan ARE IKAN....

PERIUK AJAIB 


 menggoreng ayam, minyak tidak terpercik keluar kerana mempunyai penutup berlubang yg membolehkan udara keluar.
 HARGA : RM 290


KUALI AJAIB


Semuanya ajaib dengan kuali ajaib!

Selain pemanggang ajaib kami bawakan juga kuali ajaib yang berukuran 36cm dan 42cm. Kegunaanya lebih kurang sama dengan pemanggang ajaib bezanya adalah kuantiti makanan yang boleh dimasak di dalamnya dan makanan yang perlu menggunakan minyak yang agak banyak semasa menggoreng. Contohnya ayam goreng, cekodok, pisang goreng, nugget, kentang goreng dan seangkatan dengannya. Apa yang istimewa adalah ianya tidak melekat serta mudah dicuci. Set kuali ini temasuk jaring, sudip dan juga penyepit.









KUALI AJAIB ni ada dua size..

36CM - RM 168.00
40CM - RM 186.00

Yang bestnyer..kuali ni dijual secara set..which is 5 pcs in one set..
Set Kuali ni ade:
1 unit kuali
1 unit penutup kaca
1 unit jaring tos makanan
1 unit sudip 
1 unit penyepit makanan

haa..berbaloi kan...? :) memang best ok set Kuali Ajaib ni..
Kuali ni memang dibuat berat sedikit dan tebal supaya ia lebih stabil, kukuh dan tak goyang2 semasa process memasak..
Boleh gune utk menggoreng, menumis..nak wat pop corn pun boleh..:)

MAHABBAH Perisa Mangga


 

HARGA : RM 40.00
FREE  POS SEMENANJUNG

 
Perisa Mangga
Mahabbah : Madu + Habbatus Sauda’
 
Gabungan Dua Penawar yang dinyatakan di dalam Al-Quran dan Al-Hadith
 
Kehebatan Habbatus Sauda’ telah dibuktikan oleh Saintis seluruh dunia  
Menguatkan Sistem ketahanan badan melawan serangan penyakit
 
Khasiat
Membantu pesakit lelah (asma), resdung, darah tinggi, kencing manis, jantung, kanser, batu karang, strok, migrain, masalah hati, buah pinggang, kolestrol, demam, , batuk berkahak dan sebagainya
 
Firman Allah:
“Dari Perut Lebah itu keluar minuman (madu)yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat penawar yang menyembuhkan bagi manusia.” Surah An-Nahl ayat 68-69
 
 
Sabda Rasulullah:
“Tetaplah kamu dengan  Habbatus Sauda’ ini kerana sesungguhnya padanya terdapat penawar bagi segala penyakit kecuali as-saam (mati) ” Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim

Tuesday, 18 December 2012

GLUTA 200000 Botox Filler


Gluta 200k Botox Filler - 30 biji



  HARGA :

RM 45.00 SM / RM 50 SS
FREE POS


Perbezaan Botol 
Jenama PRETTY WHITE (BOTOL PINK)
Manufactured By UNOZAWA COMPANY KOREA
Botol pink - Whitening


Jenama TK NATURAL
Manufactured By GNOSIS COMPANY SWITZERLAND 
 Botol Biru - Whitening & Anti Aging 

APA PERBEZAAN BOTOL PINK DAN BIRU??
switzerland botol biru
korea botol pink

beza?
( botol biru) switzerland utk cerah,tegang,anti penuaan.
secara keseluruhan switzerland lebih baik.
tetapi untuk kesan pencerahan lebih cepat yg korea ( botol pink) lebih baik



Kebaikan Gluta 200000 setanding dgn produk pemutihan lain yang berharga berkali ganda darinya..so kenapa nak bayar lebih?

- ia boleh firmingkan muka dan tiada lagi dagu berlapis atau pipi jatuh

- ia juga menghilangkan/memudarkan kesan jerawat/jeragat, wajah akan lebih berseri/glowing

Untuk kesan yang bagus amalkannya sekurang-kurangnya 3 bulan untuk melihat perubahan. Penggunaan yang berpanjangan akan menjadikan kulit semakin cantik, badan pun sihat






Fungsi Glutathion:-

~Memutih dan melicinkan kulit
~Melambatkan proses penuaan
~Melangsingkan badan
~Untuk kecerahan berganda dan membentuk wajah menjadi lebih runcing
~Menyekatakan tona warna kulit menjadikan kulit lebih bersinar
~Menghilangkan jerawat dan juga parut jerawat
~Mengurangkan kedutan dan bintik2 gelap dan membantu mempercepatkan kulit menjadi lebih berseri-seri dan kemerah-merahan secara semulajadi
~Supplement yang mudah dan selamat
~Anda tidak perlu menahan sakit dan membazirkan wang anda dengan kaedah suntikan dan pembedahan


  Manfaat Glutathion pada tubuh:-

* Mengatasi masalah kesulitan hamil & menambah bilangan sperma (untuk lelaki)
* Mencegah dan merawat gejala kanser, HIV, fibroid, alzhemeir, Parkinson, thyroid
* Merawat gejala berkaitan paru2 seperti lelah, radang paru2 & emphysema (udara berlebihan dalam paru-paru)
*Merawat masalah hati (menyahtoksin nikotin, alkohol)
*Merawat keletihan melampau, katarak & masalah mata, diabetes, darah tinggi
* Melindungi jantung & merawat kolesterol
* Melambatkan proses penuaan, meningkatkan system imuniti, merawat rambut gugur dan lain-lain

Keberkesanan pada kulit :-

* Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lebih lembut, segar & berseri-seri
* Menghindari pigmentasi serta mengawal & mencegah kesan jerawat
* Jawapan kepada kedutan awal
* Menghasilkan & membaiki DNA
* Membasmi nikotin dalam badan

Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali "Pencerahan Kulit Secara Keseluruhan…"


Berapa lama nampak kesan?

Perubahan seawal dalam 2 minggu, perubahan ketara adalah seperti berikut:
* Kulit yang sederhana cerah "Light-medium brown skin" : 1-3 bulan
* Kulit yang tona gelap "Dark brown skin": 3-6 bulan   
* Kulit yang amat gelap " Very dark skin" : 6-12 bulan
* Kulit hitam " Black skin": Sekurang-kurangnya 18 bulan ke atas
Cara Pengambilan Gluta 200000mg :
Sebelum pengambilan produk ini disarankan lakukan detoks selama 3-5 hari supaya toksin di dalam badan dapat di keluarkan dan proses keberkesanan produk super whitening gluta lebih cepat berkesan.
* Makan 1 kapsul 15-30minit sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam

* Untuk kesan yang lebih cepat boleh diambil 2 kali sehari.
* Maxsimum 2 biji sehari

KANDUNGAN :
L-Glutathione 200000mg
Super Lemon (Vitamin C ) 2000mg
Collagen 2000mg
Bioflavoni 500mg
Pine Bark Extract 100mg
Grape Speed Extract 100mg
Koji Berry 500mg
Acerora Cherry 100mg
Green Coffe Berry 100mg
Berry Fruits Extract 100mg


PERHATIAN:-
* Wanita mengandung, menyusukan bayi, kanak-kanak dan orang yang sudah berumur 55 tahun ke atas dilarang untuk mengambil gluta ini.

*Jangan ambil kafein dan minuman berkarbonat semasa pengambilan GLUTA 200,000mg ini kerana ia boleh menyerap Vit C, kolagen dan glutathion (agen pencerah) dalam badan.
Jika hendak minum juga jarakkan masa 3-4 jam selepas pengambilan gluta.

*Minum air putih  2-3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat.

* Ini bukan produk buatan Thailand..

Semua produk ini dibungkus semula di Thailand..

Thailand import Gluta 200000mg dari Korea & Switzerland.

Mendapat kelulusan halal dari The Islamic Committe Office of Thailand.
Mendapat Pengiktirafan GMP(Good Manufacturing Practices).

PESANAN PENTING : Kesan penggunaan terhadap individu mungkin berbeza mengikut pelbagai cara terhadap pengambilan individu itu masing-masing.

pil gluta palsu?

Hari ni saya ada dapat email dari seseorang yang tanya ada ka pil gluta palsu??
dia tunjuk kat saya iklan ni



Ok terus terang walaupun heboh cerita ada pil gluta palsu... tp saya sendiri belum pernah jumpa pil gluta palsu ini. rasanya tak berbaloi jika ada org nak buat pil gluta palsu.

Secara logiknya jika dia org boleh buat pil palsu yang prosesnya agak rumit....tak ada masalah untuk mereka membuat lapisan pelindung, cop botol dan capsule gel yang bewarna pink yang prosesnya jauh lebih mudah.

ok straight to the point....

yang saya pernah lihat ... pil gluta  9,20,30,60 k... ada yang warna pink... ada yang warna biru .... ada yang warna keemasan berbentuk gel.

untuk 100k ada yang bewarna pink, biru dan putih.

untuk 200 k setakat ini yang saya tahu ada bewarna pink, putih... untuk yg di dalam kotak ada yang bewarna biru dan dalam bentuk gel.

so yang mana satu ori dan mana palsu? sebenarnya semua sama sahaja SEMUANYA ORI cuma didatangkan dari kilang di dalam warna yang berbeza... tidak bermakna pink palsu ... putih palsu atau biru palsu.

di sini saya tampalkan iklan pil gluta dari ejen penjual tk natural di thailand ...... jika warna putih palsu takkan ejen penjual letak iklan yang pilnya bewarna putih????

Anyway ini antara warna2 pil gluta yang mungkin anda dapat - Pil Putih Atau Pil Pink

Harap penjelasan ini dapat memberi info kepada semua pihak :)

Saya nak share sedikit info mengenai pengambilan vitamin :-

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor :
  
1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.
Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang berwarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan. Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

2. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.
Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa.
 Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

3. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.
Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

4. Kurangkan pengambilan kafien dalam diet harian.
Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

Monday, 17 December 2012

Periuk Ajaib Generation 2

Periuk ikan ajaib generasi ke 2 
Saiz - L30 X W24 X H8 cm, lebih lebar, besar serta tinggi dari versi terdahulu.
 

Periuk ajaib version 2 ni boleh kukus :)
di datangkan dengan rak pengukus
 
Bertangkai serta ke dua-dua bahagian boleh dipisahkan.
Percuma buku resepi , rak mengukus , non -woven bag , getah spare.




Harga RM165
FREE POS DOMESTIK - SM

Whatsapp/ sms 012-318 4080 - Puan yanni

Harga asal rm240 - diberi diskaun 30% , jadi harga tinggal rm169.
Harga kami rm165. Jadi beli sebelum harga naik !!!!



COD – KELANA JAYA, GLENMARIE & PUNCAK ALAM
POSLAJU - keseluruh Malaysia

PERIUK AJAIB! 
BAIK UNTUK KESIHATAN ANDA
KURANG MINYAK, JIMAT MASA, TIADA ASAP
Mudah, Ringkas & tak perlu bakar arang lagi.
RASA TETAP SAMA!!! 

Antara masakan yang sungguh mudah disediakan

Ikan keli , telur dadar , udang galah & ayam goreng berempah

ikan keli yg dimasak menggunakan pemanggang ikan ajaib.... lazat












Ni pula udang galah









Telur dadar yg telah dimasak







 ayam goreng berempah..

Dan banyak lagi resepi yang boleh anda gunakan.... gunakan imaginasi anda... sungguh mudah

CIRI-CIRI:

* Mudah, ringkas dan menjimatkan masa terutama isteri yg sibuk 

    bekerja, tp mahu menyediakan santapan istimewa buat keluarga
* Tanpa perlu membakar arang utk sediakan bara api, menghadapi asap

   yg banyak berkepul2 ketika membakar lauk yg sangat memedihkan 
   mata
* Hasil dan kesedapan makanan yg dibakar asli seperti dibakar atas

   dapur arang
* Semua jenis lauk pauk, ikan, daging, ayam, seafood, dll blh dibakar 

   termasuklah segala jenis roti dan kek
* Tidak melekat dan senang dikendalikan
*Boleh digunakan diatas dapur gas anda !!
 

MACAM MACAM BOLEH DIPANGGANG!!!


Tips memastikan Pemanggang ajaib asli / bukan tiruan


Sunday, 16 December 2012

DHERBS Kapsul Lunas Resdung

HARGA :RM 36.90
PROMOSI: RM 36.00
FREE POS LAJU 
1 Botol - 40 biji

Keistimewaan Kapsul Lunas Resdung :
  • Mengatasi masalah jerawat dan resdung

Kandungan Kapsul Lunas Resdung :
  • Barringtonia Racemosa (Putat Padi)
  • Champereia Griffthii (Chemperai)
  • Castanopsis (Berangan)

Cara Makan Kapsul Lunas Resdung :
  • 1 kapsul, 3 kali sehari, selepas makan

DHERBS Gamolex Gold

PROMOSI : RM 78 SM / 83 SS

HARGA : RM 88.80 
FREE POS
Isipadu: 460ml

Cara minum : 2 sudu pagi 2 sudu malam selepas makan 

Keistimewaan Gamolex Gold :

  • Merawat 1001 segala penyakit
  • Mencegah penyakit seperti angin hamar, gastrik, ulser, kaki pecah
  • Merawat masalah kitaran haid dan dalaman wanita
  • Mengurangkan parut dan mengatasi masalah bibir kering
  • Menaikkan seri wajah serta menyuburkan rambut
  • Mengawal darah tinggi dan kencing manis

Kandungan Gamolex Gold :

  • Cranberries
  • Tribulus
  • Roselle
  • Apricot
  • Acai berry
  • Zaffaran
  • Sarang Burung
  • Manggis
  • Aloe Vera
  • Gamat
  • Kurma


Testimoni Pengguna Produk Gamolex Gold D’Herbs



    DHERBS Lunas Bedak Berherba
    PROMOSI : RM 16.00
    Harga : RM 18.90
     
    Keistimewaan Lunas Bedak Berherba :
    • Sesuai untuk masalah jerawat & resdung

    Cara Guna Lunas Bedak Berherba :
    • Ambil setengah paket Bedak Lunas Berherba. Bancuh bersama dengan 2 sudu air sejuk. Kemudian, sapukan di muka sehingga rata. Biarkan selama 10-20 minit
    • Untuk mendapatkan kesan yang baik, gunakan 2-3 kali seminggu
    • Untuk kesan berganda, gunakan dahulu Lunas Herbal Soap sebelum menggunakan Lunas Bedak Berherba

    DHERBS Scrub Badan Susu, Strawberry & Coffee

    DHERBS Scrub Badan Susu

    HARGA PROMOSI : RM 13.00

    Collagen + Whitening + Sengkuang Plus
    Keistimewaan Scrub Badan Susu :
    • Badan menjadi lebih segar
    • Kulit lebih gebu & bersih
    • Halus & berseri-seri
    • Meninggalkan impak pesona pada badan
    • Meninggalkan haruman yang berpanjangan
    • Gabungan vitamin E & C serta collagen
    • Mengatasi masalah parut & jerawat badan
    Kandungan Scrub Badan Susu :
    • Goat Milk
    • Turnips
    • Collagen
    • Cocos Nurifera (Coconut Oil) Mineral Oil
    • Walnut (Juglans Regia) Shell Powder
    • Oryza Sativa (Rice) Germ Oil
    • Oryza Sativa (Rice) Extract
    • Fragrance

    Cara Penggunaan Scrub Badan Susu :
    • Lulur scrub di seluruh badan & susurkan ke bahagian badan terutamanya di celah peha, bawah lengan, siku, lutut & biarkan selama 5-10 minit.
    • Bilas sehingga bersih

    DHERBS Scrub Badan Strawberry

    HARGA PROMOSI : RM 13.00

    Collagen + Whitening + Blueberry Plus

    Keistimewaan Scrub Badan Strawberry :
    • Badan menjadi lebih segar
    • Kulit lebih gebu & bersih
    • Halus & berseri-seri
    • Meninggalkan impak pesona pada badan
    • Meninggalkan haruman yang berpanjangan
    • Gabungan vitamin E & C serta collagen
    • Mengatasi masalah parut & jerawat badan


    Kandungan Scrub Badan Strawberry :
    • Strawberry
    • Blueberry
    • Collagen
    • Cocos Nurifera (Coconut Oil) Mineral Oil
    • Walnut (Juglans Revia)
    • Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
    • Fragrance

    DHERBS Scrub Badan Coffee

    HARGA PROMOSI : RM 13.00

    Collagen + Whitening + Chocolate Plus
    Keistimewaan Scrub Badan Coffee :
    • Badan menjadi lebih segar
    • Kulit lebih gebu & bersih
    • Halus & berseri-seri
    • Meninggalkan impak pesona pada badan
    • Meninggalkan haruman yang berpanjangan
    • Gabungan vitamin E & C serta collagen
    • Mengatasi masalah parut & jerawat badan
    Kandungan Scrub Badan Coffee :
    • Coffee Bean
    • Chocolate Coco
    • Collagen
    • Cocos Nurifera (Coconut Oil) Mineral Oil
    • Walnut (Juglans Revia)
    • Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
    • Fragrance

    Sunday, 9 December 2012

    SUSU KAMBING ANUGERAH

     
     HARGA : RM 48.00 - FREE POS
    Mengandungi 10 tiub dalam 1 kotak (25g)

    Sukatan

    Dewasa : Satu tiub setiap pagi sebelum sarapan
    Kanak-kanak : Setengah tiub setiap pagi sebelum sarapan
    Adakah anda mempunyai keinginan dan masalah seperti berikut:-

    * Anda ingin menikmati minuman yang mempunyai pelbagai khasiat dan mudah disediakan?
    * Anda alah kepada produk tenusu seperti susu lembu dan susu soya?
    * Tubuh badan anda kekurangan nutrien dan antibodi yang diperlukan untuk melawan pelbagai jenis penyakit?
    * Anda mahu makanan terbaik untuk anak-anak anda yang sedang membesar?
    * Anda mahu menghilangkan kesengsaraan akibat sakit jasmani dan rohani?

    Semua keinginan dan masalah di atas boleh diselesaikan sekiranya anda mengamalkan makanan berkhasiat yang telah terbukti secara klinikal dan diuji oleh saintis tempatan dan antarabangsa.

    Susu Kambing Anugerah adalah minuman kesihatan yang menggabungkan susu kambing organik dengan 7 makanan penting beserta bacaan ayat-ayat suci al-Quran dan doa-doa pilihan. InsyaAllah ia berkesan untuk membantu meningkatkan kesihatan anda.

    Alami kebaikan susu kambing yang kaya dengan kalsium, protein, garam mineral dan sesuai untuk mereka yang alah kepada susu lembu. Susu Kambing Anugerah melengkapkan keperluan nutrisi harian anda dengan kandungan yang senang disediakan dan mudah dihadam.

    7 makanan terunggul di dunia diadun bersama dengan ekstrak susu kambing organik:

    1. Kismis – Membekalkan tenaga segera, meningkatkan daya ingatan dan mengimbangi tahap kolesterol.
    2. Ginkgo Biloba – Menajamkan fikiran dan meningkatkan pengaliran oksigen ke otak.
    3. Delima – Bertindak sebagai anti-oksidan dan melawan radikal bebas di dalam badan.
    4. Biji Aprikot – Mengandungi vitamin B17 yang mampu merawat dan mencegah kanser.
    5. Habbatussauda – Mampu meningkatkan sistem imunisasi badan serta mengurangkan keradangan dan pembentukan sel-sel tumor.
    6. Gam Arab – Mampu menstabilkan kontraksi usus kecil, mengurangkan masalah sembelit dan cirit-birit.
    7. Kolagen – Bahan aktif untuk awet muda, mengurangkan geseran antara tulang sendi dan menajamkan penglihatan.

    Dengan menggabungkan kaedah rawatan Islam, Susu Kambing Anugerah sememangnya makanan kesihatan yang lengkap untuk anda.

    Ayat-ayat al-Quran sebanyak 30 juzuk dibacakan dalam keadaan yang sempurna dengan penjagaan terhadap adab dan niat pembaca. Kemudian ayat-ayat al-Quran tersebut dibaca berulang-ulang kali mengikut kiraan tertentu.

    Antara ayat-ayat dan doa-doa khusus yang terkandung di dalam Susu Kambing Anugerah ini:

    * Bacaan 30 juzuk al-Quran
    * Surah al-Fatihah
    * Surah al-Baqarah
    * Surah al-Qadr
    * Surah as-Saffat
    * Surah al-Qamar
    * Doa-doa terpilih

    Nikmati Susu Kambing Anugerah untuk membantu meningkatkan kesihatan zahir dan batin anda, insyaAllah.

    Kaedah Penggunaan

    Tuangkan serbuk Susu Kambing Anugerah ke dalam cawan kecil. Campurkan dengan air suam. Kacau sehingga larut.

    Tertib Sebelum Minum

    Baca selawat 3 kali, kemudian baca surah al-Fatihah, seterusnya baca La Hawla Wala Quwwata Illa Billah. Akhir sekali niat kepada Allah untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi.

    GAMAT KING

     
     Gamat King Anugerah - 250 ml
    Harga  : RM 48.00
    POSLAJU RM 6 SM / RM 10 SS

    KOMBINASI KEKUASAAN AL-QURAN, KEAJAIBAN GAMAT DARI DASAR LAUT & KEJAYAAN KAJIAN 'STEM CELL' PERUBATAN MODEN
    Rahsia khazanah Laut Anugerah merupakan kombinasi 3 dimensi yang menggabungkan perubatan Islam, tradisional & moden. Ianya diformulasikan sebagai minuman kesihatan untuk mereka yang ingin mencari penawar bagi membantu meringankan beban kesakitan dan juga memelihara kesihatan diri agar sentiasa dijauhi sebarang penyakit, Insya-Allah..

    PERTAMA
    Gamat King Anugerah dari segi perubatan Islam
    Kandungan air yang digunakan didalam Gamat King ini telah didoakan dengan bacaan 30juzuk Al-Quran dan doa-doa pilihan. Oleh itu dengan kuasa Allah, molekul air yang digunakan adalah lebih baik dan bersih dari molekul air biasa.

    KEDUA
    dari segi perubatan tradisional
    Gamat yang terkandung didalam minuman kesihatan ini kaya dengan "Cell Growth Factor" yang mempercepatkan pertumbuhan sel-sel baru yang telah rosak dan mengakibatkan penyakit di dalam badan.

    KETIGA
    dari segi perubatan moden
    Revolusi hasil kajian yang berjaya menghasilkan sel stem dari tumbuhan aktif pertama yang kaya dengan faktor epigenetik dan metabolit. Ini adalah revolusi sebenar kerana "Stem Cell" yang terkandung didalam Gamat King Anugerah munuman kesihatan ini kaya dengan 92% kolagen untuk memerangi anti-penuaan dan kemerosotan prestasi sel di dalam badan manusia.

    AMARAN: Jangan dilangkah minuman kesihatan ini kerana mengandungi air telah didoakan.

    PERINGATAN: Kita hanya mampu berikhtiar, egalanya ditentukan dengan keizinan ALLAH SWT.

    Khasiat Gamat & 'Stem Cell' Yang Terkandung Untuk
    - Wanita mengandung dan bersalin.
    - Menyembuh luka luaran dan dalaman.
    - Melancarkan peredaran darah dalam badan.
    - mengurangkan bisa pada sendi dan otot.
    - Meningkatkan kadar kolegen asli dalam badan.
    - Mengentalkan kulit dan menjadi awet muda.
    - Menstabilkan paras gula dan kolestrol.
    - Merangsang kecergasan otot.
    - menghilangkan rasa letih dan lelah.
    - Meningkatkan anti-bodi agar mudah melawan sebarang penyakit.


    KOS PENGHANTARAN

    Kos penghantaran pengguna (belian 1 unit) : Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) danRM 10.00 (Sabah/Sarawak – tertakluk kepada 1 kilo pertama) bagi setiap penghantaran.

    Thursday, 6 December 2012

    FEELING TOUCH Beauty Sleeping Leg Shaper (1 Pair)



    JAPAN FEELING TOUCH Beauty Sleeping Leg Shaper (1 pair) / Shaping Wear

    PRICE : RM 25.00 - FREE POS - SM



    Pesky cellulites and aggravating fats are no friend of yours, but getting rid of them usually involves a lot of time and energy that you might not have. Understanding this, we’ve found you a quick and easy way to get those slender legs that you’ve always wanted. Find out more:
    • Comfortable to wear
    • Helps with lower body curves and legs shape
    • Easy to wear, good air permeability
    • Wear it to sleep and wake up with a better figure
    • Guaranteed authentic & good quality
    • Suitable for ladies who wish to have a pair of slim and attractive legs
    • Wear them to sleep and let it work its magic
    • Materials: 89% Nylon & 11% Spandex
    • Available in black
    • Free size

       
    Material: 80% nylon +20% spandex
    Color: Black
    Size: Free (calf circumference 42cm below)

    Wednesday, 5 December 2012

    Virgin Coconut Oil

     
    Photo: Tergempar!! Hangat di pasaran!! Ops, semua org sibuk order VCO ni, taknak lepaskan peluang harga yang memang murah sangat ni. Kalau tak beli tak tahu bila lagi dapat harga ni. Oh cepat order sekarang.  - VCO SOFTGEL CATALYST  Tiada lagi susah payah hanya telan saja, Telan sebiji pasti teruja!!!  Berminat???? HARGA??? PM kami di https://www.facebook.com/messages/CatalystSihatdanCantik

     Virgin Coconut Oil – Softgel Capsules 
    60 Softgel Capsules / 500mg each
    RM 39.90 / RM 43.90 ( S & S )

    RM 36.00
    POSLAJU : RM 6.00 - SM
    + RM 5 utk sbh/srwk
    **COD : PUNCAK ALAM


    Apa itu VCO?



    VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia dimana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. VCO keluaran Catalyst dibawakan dalam bentuk soft gel supaya mudah di telan. Ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk kesihatan yang baik terutamanya untuk kulit. VCO mengandungi kalori yang sedikit berbanding lemak yang lain. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau,.. VCO tiada side effect sbb dia bukan ubat. it's simply a great supplement.


    ANTARA KEISTIMEWAAN VCO:



     VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Soft gel ni memang takde bau ape2 pon :)


    CATALYST VCO (Virgin Coconut Oil) merupakan produk yang berasal dari syarikat Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd. Merupakan 100% organik & 100% asli tanpa sebarang bhn pengawet or pewarna tiruan.
    CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Capsule gelatin adalah diperbuat daripada lemak sayuran dan mudah untuk dihadam.
    Tiada sebarang MAL atau BPFK kerana didaftarkan dan telah dikelaskan di bawah AKTA PEMAKANAN 1969.

    Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :
    Untuk kegunaan luaran :
    1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan
    2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
    3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
    4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
    5 . Mengatasi masalah kulit berminyak
    6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)
    Untuk kegunaan dalaman :
    1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
    2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
    3 . Melegakan pernafasan
    4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
    5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
    6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
    7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
    8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
    9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
    10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)

    VCO boleh dijadikan asas make up

      VCO ni blh juga guna sbg asas make up..muka anda akan nampak glowing ye..dan vco ni bukan utk dalaman sahaja,luaran pun ye jugak:)boleh ikuti tips di bawah ni yea

    Tips utk gunakan VCO sebagai asas makeup yg Glowy ;)
     
    First step, titiskan sikit je vco ke tapak tangan,  kemudian picitkan Foundation pulak dan campurkan hingga blend keduanya,.. 
    Then the next step, applykan ke wajah yg betul2 kering dengan span,.. 
    Sapukan sehingga rata kemudian tunggu sehingga kering then pakai lah compact powder n makeup ;)
    VCO untuk Ibu Hamil

    Selain bagus untuk kulit, kesihatan dalaman dan luaran. VCO juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Product VCO amat digalakkan kerana dpt membantu mengatasi kesuburan wanita & lelaki…Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada beberapa orang dah berjaya hamil. Alhamdulillah….rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baik bkn??

    Pengambilan VCO keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


    Feedback yang baik dari customer lain yang makan capsule VCO ni semasa diorang mengandung.

    1.memang kurang keletihan & rasa bertenaga sepanjang hari
    2.mudah bersalin (mungkin sbb kesan pengambilan capsule yg mengandungi 100% VCO
    3.kulit anak yang lembut dan cantik
    4.tiada kesan kulit kering/strechmark bagi ibu


    Cara Pengambilan/Pemakanan

    1. 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
    2. Ambil bersama air suam/air kosong.
    3. Pengambilan yang konsisten terhadap kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut.
    4. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi.(Jika selepas anda mengambil kapsul ini, jerawat masih keluar jangan risau ia adalah tindak balas hormon dalam badan. Oleh itu, teruskan mengambilnya)
    5. Boleh disapu pada kulit muka....berkesan untuk mereka yg mmpunyai masalah jerawat, kulit kering @ berminyak....






    *********************


    CATALYST @MEDIA







    Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.

    Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

    Lelaki boleh makan jugak ke?

    Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment :)

    Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?
    Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
    Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan :)

    VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?

    Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.


    Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?

    Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1  :)
    Makan dan Sapu di muka

    - 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
    - Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
    - Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

    Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan sikit guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan.

    Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?

    Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh :)

    Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?

    Tak :) If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok!Â

    Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?
    Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends :)

    Halal ke VCO ni?

    VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

    Cara pengambilan VCO Softgel :
    - 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
    - Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus

    ——>Utk  Tambah berat badan mkn VCO  sebelum mkn…

    ——> kalu nk kurus mkn VCO selepas mkn..

    - Ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
    - Boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
    (cucuk kapsul lembut guna jarum)
    - Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

    kena minum air yg banyak
    Jika  konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut.
    Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu.
    Tapi insyaallah, bagus utk kesihatan dalaman ….

    Antara testimonial….… Ramai yg dah berpuas hati dgn VCO ni…

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Cara Membuat Pesanan

    Bayaran melalui akaun :-

    Maybank A/C : 5628 4351 2384
    Aradea Global Sdn Bhd

    CIMB A/C: 8600 8123 70
    Rafica Resources

    Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
    & JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

    Isikan order form diatas @ Whatsapp ke nombor 012-318 4080

    (Pn. Yanni) atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran dan oder yang dibuat.

    Saya juga adalah pengguna seperti anda... Saya sendiri menggunakan/ mengamalkan hampir semua produk yg saya jual.. & hanya yang benar-benar BERKUALITI sahaja, yang akan saya kongsikan bersama anda..Pastinya SEMUA PRODUK di sini adalah yang ORIGINAL/ASLI.

    Kepada anda para pelanggan yang menyokong saya selama ini JUTAAN TERIMA KASIH untuk anda! ;-)

    1.Cut off : bayaran yg dibuat selepas pukul 1 pm, item akan diposkan keesokan hari.

    2.Bayaran yang diterima pada hari Sabtu & Ahad akan di Pos pada hari Isnin.

    3.Penghantaran Setiap Hari Isnin hingga Jumaat.

    4.Khidmat Pos Laju digunakan untuk tujuan penghantaran.

    Followers

    OWNER RAFICA RESOURCES

    OWNER RAFICA RESOURCES
    PN.YANNI - SMS / Whatsapp 012 318 4080

    Ummiriaz Collection

    Ummiriaz Collection

    photo shoot Maira Collection

    photo shoot Maira Collection

    MAIRA COLLECTIONS

    MAIRA COLLECTIONS

    Photoshoot Maira Collections

    Photoshoot Maira Collections

    Maira Collections

    Maira Collections

    Maira Collection

    Maira Collection

    MAIRA collection

    MAIRA collection
    Saya yang memakai baju maroon

    Koleksi Peragaan

    Koleksi Peragaan

    photoshoot

    photoshoot

    Majalah Mingguan Wanita

    Majalah Mingguan Wanita

    photoshoot

    photoshoot

    Koleksi Peragaan

    Koleksi Peragaan

    Ummiriaz Collection - Nona TV3

    Ummiriaz Collection - Nona TV3

    UMMIRIAZ COLLECTIONS

    UMMIRIAZ COLLECTIONS

    UMMIRIAZ COLLECTIONS

    UMMIRIAZ COLLECTIONS

    Ummiriaz Collections

    Ummiriaz Collections

    MAJALAH NUR MAY 2014

    MAJALAH NUR MAY 2014

    Karangkraf - Majalah NUR

    Karangkraf - Majalah NUR

    Ummiriaz

    Ummiriaz

    FS Ummiriaz Collections

    FS Ummiriaz Collections

    Koleksi Peragaan

    Koleksi Peragaan

    Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012

    Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012
    Ummiriaz Collections

    photo shoot terbaru 2013

    photo shoot terbaru 2013

    Pencarian Covergirl NUR 2011/12

    Pencarian Covergirl NUR 2011/12

    Photoshoot at Karangkraf

    Photoshoot at Karangkraf

    PHOTOGRAPHY at Studio Mediakreatif

    PHOTOGRAPHY at  Studio Mediakreatif

    Iklan Sendayu Tinggi

    Iklan Sendayu Tinggi

    Cover NUR JAN 2012

    Cover NUR JAN 2012

    Bersama Finalis NUR 2012

    Bersama Finalis NUR 2012
    Media Hiburan

    Saya di Majalah Keluarga Jul 2012

    Saya di Majalah Keluarga Jul 2012
    Photoshoot bersama Ummiriaz Collections

    NUR - March 2012

    NUR - March 2012

    Sinar Harian 28 Oct 2011

    Sinar Harian 28 Oct 2011
    Sendayu Tinggi Set Bersalin AMME Complete

    KOSMO 18 Aug 11

    KOSMO 18 Aug 11
    Saya & Testimoni Nightriem Dunia Herbs