ISIKAN ORDER FORM SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN SAHAJA..

RUANGAN PROMOSI !!!

UNTUK KHIDMAT LAYANAN PANTAS MENGENAI PRODUK & HARGA ATAU MEMAKLUMKAN BAYARAN ANDA BOLEH EMAILKAN KEPADA

rafica.resources@gmail.com ATAU LAYARI FACEBOOK KAMI RAFICA RESOURCES.

Dapatkan koleksi jubah, skirt, dress & jersey di FB Rafica Resources Collections

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM RAFICA_RESOURCES


(Sila SMS, Whatsapp, Line, @ Email sekiranya talian sibuk @ tidak dijawab). Kami akan membalas pertanyaan dan order anda dengan segera.


RAFICA RESOURCES menjemput anda yang berminat untuk menjadi sebahagian dari rakanniaga kami (dropshipper ). Call / Whatsapp Puan Haiza 012- 691 8148 ( urusan dropship sahaja)

Untuk urusan order call / Tel / Whatsapp / SMS
☎ Pn. Yanni 012 - 318 4080
☎ Admin 1 017 - 440 4080
Admin 2 012 - 500 5161

☎ AGEN DROPSHIP PN.HAIZA 012-691 8148

PROMOSI 2016


★ DERMAX 360 SUPERSKIN RM 105
★ CALIPH SUNNAH SUPPLEMENT FOR KIDS (350 ml) RM75 RM60
★ JUWITA DIVINE RM49 RM40
★ PEWIIT SOAP RM45 RM34
★ EPHYRA PREMIUM ( 30 SACHET) RM180 RM150

POSLAJU PERCUMA UTK SEMENANJUNG


JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN 100% SEKIRANYA PRODUK KAMI TIDAK ORIGINAL
FREE DELIVERY UNTUK KAWASAN (PUNCAK ALAM) BAGI PEMBELIAN RM 100 KE ATAS

ORDER FORM SUBMISSION

Nama:
Alamat :
Tel No :
Email Address :
Nama Produk & Kuantiti :
Bayaran Ke Akaun: Maybank Rafica Resources 5623 5711 5520
CIMB Rafica Resorces 8600 8123 70
RHB Nor yanni 1124 7900 2302 05
Jumlah Bayaran :
Tarikh & Masa Bayaran :

MAKLUMAT PEMBAYARAN & ORDER ANDA AKAN DI BALAS MELALUI EMAIL DALAM MASA 24 JAM.

STEP 1 : ISIKAN ORDER FORM DAN KLIK BUTTON " SUBMIT FORM"

STEP 2 : KLIK BUTTON " CONTINUE"  DAN SILA PASTIKAN ANDA MENERIMA MAKLUM BALAS DARI KAMI SELEPAS ORDER FORM DI HANTAR


This online form was provided by Freedback.

PayPal /Credit or Debit Card

Pembayaran Menggunakan PayPal Account / Credit or Debit card :-

1.Setiap Pembelian akan dikenakan tambahan pembayaran perkhidmatan (Merchant Service Charge) sebanyak 6%

PayPal

PayPal

Wednesday, 29 February 2012

Bedak Ronasutra

  HARGA PEK 6g
RM 48  SM /  RM 53 SS
FREE POS 


Ciri-ciri Bedak Ronasutra:

* Tekstur serbuk yang padat, tebal dan creamy tetapi halus yang menghasilkan kemasan/ solekan yang nampak semulajadi dan tidak bertepung/ bertepek atau melebam.
* Hanya perlu gunakan sedikit sahaja untuk menyembunyikan cela, parut serta kedut halus.
* Kilauan semulajadi batu galian menampakkan wajah remaja, segar dan berseri terutamanya bagi mereka yang berwajah lesu dan pucat.
* Tahan sehingga 16 jam - ia tidak cair, berminyak atau menyumbat pori-pori kulit walaupun dalam cuaca panas atau selepas aktiviti riadah.
* Sesuai bagi kulit sensitif, resdung, berjerawat atau nipis akibat peeling.

Keistimewaan Bedak Ronasutra:

* Formula dan kandungan yang suci, halal dan bebas pewangi. Boleh dipakai pada waktu solat atau ketika menunaikan Haji/ Umrah tanpa was-was.
* Boleh dipakai ketika tidur tanpa menyebabkan mudarat pada kulit.
* Warna dicipta khas untuk kulit Asia (tanpa penggunaan pigmen biru yang lazimnya terdapat dalam bedak solekan lain).
* Tiada tarikh luput. Boleh disimpan sampai bila-bila tanpa rosak atau tumbuhnya kulat.
* Sesuai untuk semua jenis kulit dan umur. Boleh dipakai oleh lelaki mahupun wanita.
* Boleh berfungsi sebagai "foundation" bedak dan pelindung matahari.
* Tekstur bedak yang padat,tebal dan creamy tetapi halus menghasilkan kemasan/solekan yang semulajadi dan tidak bertepung/bertepek atau melebamkan.

* Kilauan semulajadi batu galian menampakkan wajah yang remaja,segar dan berseri terutamanya jika anda berwajah lesu dan pucat.



RONASUTRA 2-in-1 MINERAL POWDER
* Dihasilkan dengan 5 Warna yg berbeza mengikut warna kulit Asia.
  



01 (Cream Peach) 
- Untuk Kulit Cerah Kemerahan
02 (Sawo Yellow) 
- Untuk Kulit Cerah Kekuningan
03 (Natural Buff)
- Untuk Kulit Sederhana Cerah Kemerahan
04 (Honey)
- Untuk Kulit Sederhana Cerah Kekuningan
05 (Mocha)
- Untuk Kulit Gelap
ChestNut


06 (ChestNut)
- Untuk Kulit Gelap Kemerahan
Dark Chocolate

07 (Dark Chocolate)
- Untuk Kulit Sangat Gelap

CARA-CARA PEMAKAIAN BEDAK RONASUTRA

CARA-CARA PEMAKAIAN BEDAK RONASUTRA


ronasutra
                   
Kulit Sensitif? Berjerawat? Solekan Tak Tahan Lama? Wajah anda mungkin alah pada bedak solekan biasa, bedak talkum atau sunblock cecair. Berubahlah kepada pilihan yang lebih baik!

Ronasutra Mineral Powder (Kekal sehingga 16 jam) diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindung, merawat & merapi wajah anda. Berfungsi sebagai pelindung matahari, foundation serta bedak solekan. Bebas talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet dan pewangi!



Ronasutra adalah penaja makeup untuk drama pelakon baru, Mimi Ernida, yang merupakan salah seorang pelakon drama Mukhlis yang akan ditayangkan tak lama lagi. Lihat kecekapan jurusolek, Mona Zuriati menata rias wajah Mimi Ernida menggunakan produk Ronasutra.





ronasutra
Selesai sahaja dimakeup, memang jelas terserlah kelainan di wajah Mimi . Ini kerana Ronasutra diperbuat 100% daripada bahan mineral semulajadi dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Memang sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya buat mereka yang ada masalah kulit sensitive.


ronasutra
Kata jurusolek, kalau guna produk lain kena touch-up 2,3 kali dalam masa sejam. Tetapi dengan Ronasutra, itu semua tak perlu. Sekali touch up sahaja sudah cukup untuk shooting satu hari.

 


Kini anda boleh bersolek dengan yakin..Warna-warna dicipta khas untuk kulit dan cuaca Asia.
Alami Perbezaannya hari ini ! 
Melindungi kulit dari sinar UV matahari, habuk, kotoran dan bakteria;
Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan peeling, pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering;
Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina;
Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat;
Merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan.
Tidak perlu guna faundation berasingan. Serbuk halus & lembut, tidak kelihatan bertepung. Tahan lama & menghalang kulit berminyak. Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji;
Tiada tarikh luput. Ronasutra Mineral Powder (Kekal sehingga 16 jam)
01-Cream Peach - untuk kulit cerah kemerahan
02-Sawo Yellow - untuk kulit cerah kekuningan
03-Natural Buff - untuk kulit sederhana kekuningan
04-Honey- untuk kulit sederhana kemerahan
05-Mocha - kulit gelap kemerahan/kekuningan



CARA PENGGUNAAN 
Kebanyakan daripada pengguna masih lagi tidak biasa dengan penggunaan mineral makeup. Takut kalau tersalah guna, akan mengakibatkan pembaziran & nampak kurang natural. Menggunakan mineral make up sepatutnya digunakan bersama brush iaitu KABUKI brush. Kabuki brush sangat lembut, meratakan mineral powder (menutup pores dgn efektif) & menjimatkan penggunaan mineral powder. Tapi disebabkan harga KABUKI brush ni agak mahal, tak ramai yg nak melabur semata-mata untuk brush. But brush is one of the important factor when using mineral makeup. Sapukan moisturizer ke muka sebelum menggunakan mineral powder. Goncangkan bekas powder yg bertutup dan gunakan brush/span.Tuangkan powder melalui lubang kecil bekas tu ke penutupnya.

Gunakan brush kecil (brush utk eyeshadow) untuk menutup cela atau parut dimuka anda (seperti guna concealer). Kemudian tekan brush (foundation brush/brush besar) atau span pada bekas penutup dan tekan hujung brush/span pada setiap bahagian seperti tengah dahi, pipi kiri kanan, dagu & hidung.

Rata/Sapukan powder menggunakan brush secara sapuan bulatan (circular motion) sehingga semua powder pada muka anda telah kelihatan rata. Kalau menggunakan span, ratakan sapuan ke bawah.

Anda boleh mengulang langkah diatas utk mendapatkan kemasan yg anda ingini terutamanya di bahagian bawah mata atau seluruh muka dan leher. Anda boleh juga menggunakan 2 jenis ton warna utk melakukan shading…bagi mendapatkan ton wajah serta bentuk wajah yg anda ingini :- Contohnya, utk shading di bahagian pipi gunakan ton warna sedikit gelap dari ton yg digunakan pada base kulit anda. (shading gelap di tepi pipi utk efek muka sedikit tirus). Utk kulit cerah yg sgt pucat, selepas guna base 01 yg sesuai dgn warna kulit, boleh gunakan sedikit ton 02 atau 03 utk menambahkan sedikit warna kulit. Selepas 20-30mins sapuan mineral powder, kulit anda akan kelihatan lebih natural kerana minyak muka anda telah sebati dgn mineral powder ini.





TESTIMONI


APE KATE PENGGUNA RONASUTRA:
Mel Berkata:
ronasutra mmg bagus i pakai dah dekat 6 bulan. my frens seme dah tukar pada ronasutra, padahal we all dulu seme jenis pakai MAC and Lancome shj. my auntie jual ronasutra ni and dia kata banyak VIP pakai senyap2 je. awal2 bila pakai bedak ronasutra ni lain, nampak natural tapi cover, tak bertempek. pastu nmpk muka gerenti segar (walaupun tak cukup tidor). Tapi paling power i pernah nmpk sorang student ni komen jerawat batu dia hilang dalam 1 bulan pakai ronasutra. Apa2 pun paling bagus try la sendiri :D

Tuesday, 28 February 2012

Bengkung Serai Mas



HARGA PASARAN   : RM 49.00
PROMOSI              : RM 47.00
FREE POS SM



Bengkung kain telah digunakan secara tradisi sejak zaman-berzaman. Bengkung kain digunakan untuk wanita selepas bersalin (secara normal) ketika dalam pantang. Bengkung kain bertujuan untuk mengempiskan perut, mengelakkan dari perut mengelambir, merampingkan pinggang dan pinggul setelah ia mengembang sewaktu hamil. Bengkung kain diperbuat daripada kain kasa belacu yang tebal tetapi lembut dan selesa untuk dipakai.


Bengkung kain direka khas bagi tujuan menutup seluruh kawasan perut bermula bawah payudara sehingga ke pinggul. Ia juga cukup kemas tanpa masalah ia menaik, berlipat dan berkumpul di perut. Boleh dipakai sendiri oleh ibu yang bersalin mengikut ketat yang diingini tanpa mengganggu pergerakan.

 Kegunaan:
•Membantu membentuk kembali tubuh badan terutamanya di bahagian pinggang, pinggul dan
  perut disebabkan oleh proses kehamilan.
• Mencantikkan bentuk badan supaya lebih kemas.
• Menggelakkan perut mengelambir dan mengempiskannya.
• Mengelakkan masalah kembong dan bentan.
• Membuatkan perut berasa kemas dan mengelakkan pengambilan makanan yang berlebihan.
• Boleh digunakan bila-bila masa walaupun bukan dalam pantang.

Cara Penggunaan
• Sapukan Losyen Terapi Anggun terlebih dahulu di kawasan perut, pinggang, pinggul dan peha.
• Bengkung kain kemudiannya diikat mengikut tahap ketat yang diingini meliputi bawah payudara sehingga ke bawah punggung dalam posisi berdiri.


Anda boleh sms/call/email saya untuk keterangan lanjut mengenai produk
Tel : 012-318 4080
Email : rafica.resources@gmail.com

Thursday, 23 February 2012

Vasia Pink Cream + Collagen


Harga Pasaran : RM 28.00

Harga Promosi : RM 24.00
POSLAJU RM 6 SM/ RM 9 SS

Pink Cream dirumus khas dengan Teknologi Nano membantu mengembalikan kulit ke warna merah semulajadi, agar kelihatan berseri dan sihat. Sesuai digunakan pada bibir, puting, sekitar alat sulit, celah peha dan sesiku.
 Cara Penggunaan :  Sapukan secara nipis pada bahagian yang diingini 2-3 kali sehari selepas cucian. Untuk bibir, disyorkan  sekali  sehari sebelum tidur.


  • Adalah produk kosmetik V’Asia yang digunakan pada bibir, puting dan sekitar alat sulit bagi mengembalikan kulit ke warna asal merah semulajadi seawal tempoh 7 hari.
  • menyingkirkan sel kulit mati yang gelap akibat merokok atau faktor genetik dan membantu dalam penghasilan kulit baru yang merah semulajadi.
  • Mengembalikan kulit ke warna asal merah semulajadi terutama kepada kaum wanita yang gemar menggunakan gincu bibir.
  • Hasil penggunaan gincu bibir yang keterlaluan menyebabkan sel kulit pada bibir tidak dapat bernafas dan bibir menjadi kusam dan kehitaman.

Lipstick Collagen Treatment


Harga Pasaran :
RM 25.00
Harga Promosi :
RM 18.00
D'Herbs Lipstick Collagen Treatment
Bibir kering, gincu tidak tahan lama, mengelupas, sensitif, gelap dan tidak menarik jangan bimbang dengan gincu rawatan d'herbs anda akan memiliki bibir yang seksi, mugil serta kemerah-merahan secara semulajadi.
Antara Fungsi D'Herbs Lipstick Collagen :
  • Sebagai penyeri bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah
  • Melembabkan bibir yang kering dan merekah 
  • Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan
Testimoni Pengguna
Azira – Shah Alam
Setelah mencuba lipstik rawatan ini masalah bibir merekah, mengelupas dan sensitif tiada lagi.. malah rakan-rakan saya geram melihat bibir saya yang seksi dan mungil.. saya akan menjadi pengguna setia produk ini.

Rina – Kuala Lumpur
Bibir saya berwarna gelap dan kering..setelah mencuba lipstik kolagen, bibir saya lembab dan berwarna merah jambu secara semulajadi.

Super Lebat Cream

Rungsing dengan Masalah Rambut Anda?
Tidak Lagi dengan Produk Terbaru Super Lebat Cream!
Harga Pasaran
RM 28.90
Harga Promosi:
RM 22.00

Kebaikan :
Mengekalkan kehitaman rambut tanpa perlukan diwarnakan
Sesuai digunakan sebagai krim harian rambut agar kekal segar dan bersinar
Mengatasi masalah rambut GUGUR, melebatkan rambut dan mengurangkan kelemumur
Membekalkan oksigen yang mengcukupi bagi mempercepatkan pertumbuhan dan menguatkan akar rambut agar tidak mudah putus
Sesuai digunakan oleh semua lelaki dan juga wanita

Cara Penggunaan Super Lebat  :

Sapukan super lebat krim keserata rambut dan kulit kepala sambil mengurut kulit kepala pada setiap hari, 1-2 kali sehari selepas mandi pada bila-bila masa.
*Halal dan selamat digunakan

Wednesday, 22 February 2012

Pro Montok Cream


                                                  Harga Promosi : RM 28.00
 + POSLAJU : RM6.00
Harga Pasaran : RM 38.90


Dapatkan produk terbaru D'Herbs, Pro Montok Cream. Khas untuk wanita yang ingin mendapatkan saiz payudara idaman.
Antara keistimewaan Pro Montok Cream:
Dapat menganjalkan dan membesarkan payudara  
Mencerahkan puting payudara yang gelap kepada warna kemarah-merahan
Pro Montok menjadikan kulit lebih muda dan cantik terutama di kawasan payudara


Cara Guna Pro Montok Cream:
Sapukan Pro Montok Cream dikawasan payudara pada waktu pagi dan malam.
Buat urutan secara bulatan (bahagian kanan sapukan mengikut pusingan jam,manakala bahagian kiri sapuan melawan pusingan jam).
Buat urutan perlahan dari bawah bahagian payudara arah ke atas, sehingga paras garisan leher.
*Bila pakai akan rasa sejuk dan berdenyut kencang.
*Puting akan menjadi merah jambu secara natural.
*Bila mengurut tidak perlu terlalu lama.
*Tiada side effect cuma tidak digalakkan pada yang menyusukan bayi.
*Untuk kesan lebih efektif gunakan bersama Jus Perawan Plus Collagen keluaran D'Herbs.

Juliet Beauty Soap Whitening + Collagen


                             Kulit cerah sempurna seawal 3 hari                                                         
Harga Pasaran : RM 19.90
                                    Promosi RM 15.00

Juliet Beauty Soap dihasilkan daripada herba-herba dan gabungan susu untuk mendapatkan hasil yang bermutu tinggi dan kaya dengan vitamin E dan C. Juliet Beauty Soap mencuci dengan lembut, menyegar, melembab dan mencerahkan kulit serta mengembalikan keremajaan kulit wajah seawal tiga hari. Ia sesuai digunakan oleh semua peringkat umur untuk lelaki dan wanita.



CARA PENGGUNAAN JULIET BEAUTY SOAP :

Buihkan Juliet Beauty Soap sapu dan urut perlahan-lahan selama 1-2 minit, bilas sehingga bersih. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik guna 2-3 kali sehari. Untuk siang hari gunakan Diamond Foundation utk kesan yang lebih baik.

Celak Arab


Harga Pasaran : RM 15.90
Promosi : RM 13.00
Pos Semenanjung : RM 6.00
Pos Sabah/Sarawak : RM 9.00
Rahsia Mata Galak Dan Cantik Persis Wanita Arab
Cara Penggunaan : Aliskan celak arab pada garisan kelopak mata untuk mata galak persis wanita arab.Keistimewaan celak arab ini tidak mudah luntur,pekat,automatik putar dan halal

Perawan Herbal Wash

Perawan Herbal Wash 

Promosi RM 16.00
Harga : RM 19.90
Pembersih feminin wanita dari ekstrak daun Sireh,Kacip Fatimah dan Manjakani yang bertindak untuk membersih,mengelakkan jangkitan bakteria yang menyebabkan bau yang kurang menyenangkan serta mengatasi masalah di bahagian feminin wanita.Ia juga membantu memberi kesegaran dan keharuman sepanjang hari setiap kali menggunakan Perawan Herbal Wash.Untuk kesan yang lebih baik gunakan bersama Juice Perawan Plus Collagen.

Tuesday, 21 February 2012

Mandian Herba Bersalin TYT

HARGA : RM7.50

POSLAJU RM 6 SM / RM 9 SS

Semasa dalam pantang, ibu bersalin mengelakkan "mandi" sebab bimbang mengidap 'angin dalam badan' dan sakit kepala. Tetapi peluh yang terkumpul semasa bersalin menyebabkan bakteria merebak, oleh itu, penting untuk sentiasa menjaga kebersihan badan. Mandian Herba Bersalin TYT dapat membantu untuk membersih dan memulihkan kekuatan badan.

Mandian Herba Bersalin TYT disediakan khas mengikut formula tradisional. Ia mengandungi herba terpilih yang berfungsi meningkatkan edaran darah, menghilangkan 'angin badan" dan mengukuhkan otot dan sendi
Digunakan untuk:
  • Mandi dan lapkan badan(semasa dalam pantang)
  • Merendam badan selepas penat berkerja(untuk kaum lelaki juga)

Pertanyaan tentang produk:

Bolehkan saya mandi dan mencuci rambut semasa dalam pantang bersalin?
  • Anda boleh tetapi pastikan suhu air dalam linkungan 37°C, menghadkan masa selama 10-15 minit. Keringkan rambut dan badan selepas mandi untuk mengelakan demam dan selsema
Berapa kali saya boleh mandi semasa dalam pantang bersalin?
  • Untuk ibu yang melahirkan anak secara pembedahan, mandi selepas 10 hari. Untuk kelahiran secara normal, selepas 7 hari. Selepas had masa ini,anda boleh mandi setiap hari atau sekurang-kurangnya 2 -3 kali seminggu. Anda dinasihatkan melap badan semasa tidak mandi untuk menjaga kebersihan badan

Vida Beauty - PAMOGA - Harga Dijamin Rendah




Harga: RM168 (SM)/ RM186(SS)
Promosi RM 150.00 - SM (500ml)
RM 160 - SS
 ( FREE POSTAGE )

Bayaran melalui akaun :-
MAYBANK : 5623 5711 5520
RAFICA RESOURCES
 
Isikan order form atau Whatsapp,Viber, SMS saya Yanni 012-318 4080 
 
 
Pamoga merupakan produk Vida Beauty yang terbaik iaitu mampu merawat 1001 segala penyakit dengan izin Allah s.w.t:- Angin ahmar, buasir, bengkak, darah beku, Gastrik, penawar bisa gigitan binatang, keperluan serat kepada badan, untuk kulit kaki pecah, artritis, kebas, kulit melecur, ulser,luka dalaman perut, usus dan ketumbuhan, lemah otot, gout,mengawal dna merawat darah tinggi & kencing manis, masalah kitaran haid dan dalaman wanita, pedih ulu hati, batu karang, pembedahan, selepas bersalin dan sistem peranakan & meredakan alahan, alergi / kanser kulit, tumbesaran & kecergasan kanak-kanak
Membantu menjaga organ dalaman, mengurangkan bengkak, merawat lemah otot, mengurangkan parut pada badan dan muka, masalah kulit dan bibir kering, menaikkan seri wajah, membantu menyuburkan rambut.

Kandungan Pamoga:- Air R.O, Sebatian Gamat, Pamogranete, Madu, Omega-3; Minyak Ikan, D-alpha-Tocopherol (Vitamin E), Klorela, Vitamin B6, Vitamin B1, Beta-Karotena.




Delima digelar ’superfruit’ mengandungi antioksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung atau sistem kardiovaskular. Kajian menunjukan delima boleh memusnahkan sel kanser payu dara tanpa memudaratkan sel sihat dan menghalang sel kanser payu dara membentuk.
Kajian keatas tikus makmal menunjukan delima merencat pembentukan kanser paru-paru, melambatkan pertumbuhan kanser prostat. Dalam kajian yang melibatkan 50 pesakit kanser prostat, pengambilan delima menstabilkan aras PSA.

Pengambilan delima boleh menghalang pembentukan plaque daripada melonggok dalam salurdarah arteri, mengurangkan aras LDL atau kolesterol jahat dan meningkatkan aras HDL atau kolesterol baik. Delima boleh menurunkan tekanan sistolik sehingga 5 peratus. Fakta ini amat membantu dalam pengawalan penyakit jantung atau sistem kardiovaskular.

Kajian juga menunjukan delima boleh mencegah dan melambatkan penyakit nyayuk atau penyakit Alzheimer. Dalam satu kajian tikus yang dibiak untuk mengalami penyakit Alzheimer telah diberi delima dan didapati plaque amiloid dalam otak tikus itu kurang dan melaksanakan tugas minda lebih cergas berbanding tkus kawalan.

Beberapa kajian menunjukan delima boleh mengurangkan pembentukan plaque gigi, mencegah kemerosotan rawan dan menghalang radang sendi. Pengambilan delima oleh ibu mengandung boleh melindungi otak neonate daripada rosak selepas tercedera.

CARA PENGGUNAAN:
* minum 2 sudu besar, dua kali sehari semasa perut kosong
* dicadangkan pengambilan sebelum sarapan pagi dan sebelum makan malam
Kanak-kanak berumur 12tahun ke bawah: 1 -2 sudu kecil.

ADAB PENGGUNAAN:
* mulakan dengan bismillah
* selawat 3x
* alfatihah 1x
* berdoa dan berniat
* minum perlahan-lahan.

Cara Membuat Pesanan
Whatsapp / SMS  012-3184080 
Isikan order form atau Emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran.
Penghantaran akan diuruskan sebaik sahaja menerima bayaran


 

  PAMOGA 6

Kandungan:24 sachets x 15g
HARGA : RM296.00
HARGA PROMOSI : RM 265.00 

 FREE POS

Pamoga 6 merupakan salah satu lagi produk keluaran Vida Beauty yang terbaik dipasaran. Produk ini mampu merawat 1001 jenis penyakit dengan izin Allah s.w.t dengan enam kaliganda khasiat.

Pamoga Sachet Atau Pamoga 6 dikeluarkan bagi memenuhi permintaan sebahagian pengguna Pamoga yang banyak bergerak dari satu lokasi ke lokasi yang lain.

Pamoga Sachet Atau Pamoga 6 mudah dibawa dengan menyelitkan empat lima sachet dalam tas tangan, bagasi  atau diletakkan dalam laci meja di pejabat atau dalam laci dashboard kereta.

Pamoga Sachet Atau Pamoga 6 disediakan dalam bentuk serbuk yang mudah larut dalam air minuman biasa. Sungguh pun Pamoga Sachet Atau Pamoga 6 disediakan dalam bentuk serbuk, ia mengandungi bahan aktif (active ingridient) yang sama seperti yang terdapat dalam Jus Pamoga. Begitu juga khasiatnya masih sama dengan Jus Pamoga.




Khasiat Pamoga Sachet Atau Pamoga 6 membantu mengatasi masaalah penyakit:

  • Strok atau angin ahmar
  • Kencing manis atau diabetes
  • Gout
  • Buasir
  • Gastrik
  • Jantung
  • Haid tidak teratur
  • Sistem penghadaman
· Juga membantu merawat pelbagai penyakit
· Angin ahmar/lumpuh
· Buasir
· Kulit melecur
· Kulit kaki pecah
· Lemah otot, radang dan gaut
· Mengawal dan merawat tekanan darah tinggi, kencing manis
· Masalah jantung dan ginjal
· Masalah kitaran haid dan dalaman wanita
· Mata lebam/kurang tidur
· Pedih ulu hati dan batu karang
· Pencernaan, keracunan dan sembelit
· Rambut gugur dan tidak lebat
· Selepas bersalin dan sistem peranakan
· Tumbesaran dan kecergasan kanak-kanak
· Ulser

Cara penyediaan Pamoga(Sachet) Vida Beauty
    Sila ambil ½ atau 1 paket setiap hari, larutkan dalam air minuman, kacau dan minum segera
    Ambil selama 5 hari berhenti 2 hari
    Dicadangkan pengambilan PAMOGA 6 pada waktu malam sebelum makan malam atau sebelum tidur
 
 * Khasiat enam kali ganda daripada minuman kesihatan yang lain
 * Khasiat dan kehebatan dari alam semula jadi
 * Menaikkan seri wajah, mencantiikan kulit muka dan sebagai tenaga tambahan untuk kekal cergas
 * Membantu memberikan kesihatan dan kecergasan




Di dalam Al Quran juga dijelaskan akan keistimewaan kedudukan dua buah yang utama yakni buah Kurma dan buah Delima.


Nabi Muhammad SAW bersabda, “Tidak ada delima yang tidak mempunyai buah dari delima surga di dalamnya” (HR Abu Nu’aim)
Rasulullah bersabda,
“Buah delima dan kulitnya memperkuat pencernaan di perut.”
(HR Abu Nu’aim dan Al-Jauzi)
Setiap kali Ibnu Abbas mendapati buah delima, dia akan memakannya. Orang-orang menanyakan kepadanya mengapa dia melakukan hal itu, dan dia menjawab, “Aku benar-benar percaya bahwa tak ada satu pun buah delima di dunia ini yang tidak mengandung satu biji dari salah satu biji dari surga. Barangkali biji ini adalah yang dari surga itu.” (Kisah sahabat)
Khasiat perubatan sudah dijumpai sejak 8000 tahun yang lalu oleh masyarakat Parsi Purba kerana ia mengandungi pelbagai jenis vitamin, Magnesium dan Calcium


Master Meal Pamoga VIDA BEAUTY

Harga MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY : RM296.00

PROMOSI RM 250.00 -SM
RM 260.00 -SS 
FREE POSTAGE

Kandungan MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY :30 sachets x 15g

NUTRISI LENGKAP PENGURANGAN BERAT BADAN
Untuk Diet,Untuk cantik,Untuk sihat…

Kini suatu masa keemasan untuk menjaga diet kita agar terus cergas dan organ dalaman kita mendapat perawatan yang sewajarnya.
Dengan amalan MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY anda akan mencapai tahap kesihatan yang unggul. 

MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY ini mampu merawat 1001 jenis penyakit dengan izin Allah s.w.t dengan enam kali ganda khasiatnya :-

-Menguatkan fungsi organ pembuangan& perkumuhan seperti buah pinggang,kulit,paru-paru dan hempedu.
- Membersih dan membekalkan oksigen yang optimum kepada saluran darah dan organ dalaman
- Membersihkan toksin dari sistem sel
- Membersihkan sistem penghadaman seperti usus besar dan usus kecil.
- Memerangkap dan mengeluarkan terus bahan-bahan yang terkumpul dalam usus.
- Membantu merawat pelbagai penyakit
- Angin ahmar/lumpuh
- Buasir
- Kulit melecur
- Kulit kaki pecah
- Lemah otot, radang dan gaut
- Mengawal dan merawat tekanan darah tinggi, kencing manis
- Masalah jantung dan ginjal
- Masalah kitaran haid dan dalaman wanita
- Mata lebam/kurang tidur
- Pedih ulu hati dan batu karang
- Pencernaan, keracunan dan sembelit
- Rambut gugur dan tidak lebat
- Selepas bersalin dan sistem peranakan
- Tumbesaran dan kecergasan kanak-kanak
- Ulser

Khasiat MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY :-
- Enam kali ganda daripada minuman kesihatan yang lain
- Khasiat dan kehebatan dari alam semula jadi
- Menaikkan seri wajah
- Mencantikan kulit muka dan sebagai tenaga tambahan untuk kekal cergas
- Membantu memberikan kesihatan dan kecergasan

Kandungan MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY :-
pomegranate
1. Pamogranate
soy
2. Soy Extract
3. Amino Asid
4. Lactospore Spirulina
5. Hawthornberry
brown rice
6. Brown Rice
7. Oligo Organic Soya
8. Glutathione
9. Delima
10.Polyphenol

TERBUKTI BERKESAN !! PROGRAM DIET YANG MUDAH !!
KULIT MENJADI CANTIK !!
MAMPU MENURUNKAN 4-6 KG DALAM SEMINGGU !!

Cara Guna MASTER MEAL PAMOGA VIDA BEAUTY
1. Sila ambil 1/2 atau 1 paket setiap pagi atau malam.
2. Kacau dan minum segera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Membuat Pesanan

Bayaran melalui akaun :-

Maybank A/C : 5623 5711 5520
Rafica Resources

CIMB A/C: 8600 8123 70
Rafica Resources

RHB A/C : 1124 7900 2302 05
Nor yanni Binti Adom

Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
& JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

Isikan order form diatas @ Whatsapp,Viber,SMS ke nombor 012-318 4080

(Pn. Yanni) atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran dan oder yang dibuat.

Saya juga adalah pengguna seperti anda... Saya sendiri menggunakan/ mengamalkan hampir semua produk yg saya jual.. & hanya yang benar-benar BERKUALITI sahaja, yang akan saya kongsikan bersama anda..Pastinya SEMUA PRODUK di sini adalah yang ORIGINAL/ASLI.

Kepada anda para pelanggan yang menyokong saya selama ini JUTAAN TERIMA KASIH untuk anda! ;-)

1.Cut off : bayaran yg dibuat selepas pukul 1 pm, item akan diposkan keesokan hari.

2.Bayaran yang diterima pada hari Sabtu & Ahad akan di Pos pada hari Isnin.

3.Penghantaran Setiap Hari Isnin hingga Jumaat.

4.Khidmat Pos Laju digunakan untuk tujuan penghantaran.

Followers

OWNER RAFICA RESOURCES

OWNER RAFICA RESOURCES
PN.YANNI - SMS / Whatsapp 012 318 4080

Ummiriaz Collection

Ummiriaz Collection

photo shoot Maira Collection

photo shoot Maira Collection

MAIRA COLLECTIONS

MAIRA COLLECTIONS

Photoshoot Maira Collections

Photoshoot Maira Collections

Maira Collections

Maira Collections

Maira Collection

Maira Collection

MAIRA collection

MAIRA collection
Saya yang memakai baju maroon

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

photoshoot

photoshoot

Majalah Mingguan Wanita

Majalah Mingguan Wanita

photoshoot

photoshoot

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Ummiriaz Collection - Nona TV3

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

Ummiriaz Collections

Ummiriaz Collections

MAJALAH NUR MAY 2014

MAJALAH NUR MAY 2014

Karangkraf - Majalah NUR

Karangkraf - Majalah NUR

Ummiriaz

Ummiriaz

FS Ummiriaz Collections

FS Ummiriaz Collections

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012
Ummiriaz Collections

photo shoot terbaru 2013

photo shoot terbaru 2013

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Photoshoot at Karangkraf

Photoshoot at Karangkraf

PHOTOGRAPHY at Studio Mediakreatif

PHOTOGRAPHY at  Studio Mediakreatif

Iklan Sendayu Tinggi

Iklan Sendayu Tinggi

Cover NUR JAN 2012

Cover NUR JAN 2012

Bersama Finalis NUR 2012

Bersama Finalis NUR 2012
Media Hiburan

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012
Photoshoot bersama Ummiriaz Collections

NUR - March 2012

NUR - March 2012

Sinar Harian 28 Oct 2011

Sinar Harian 28 Oct 2011
Sendayu Tinggi Set Bersalin AMME Complete

KOSMO 18 Aug 11

KOSMO 18 Aug 11
Saya & Testimoni Nightriem Dunia Herbs