ISIKAN ORDER FORM SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN SAHAJA..

RUANGAN PROMOSI !!!

UNTUK KHIDMAT LAYANAN PANTAS MENGENAI PRODUK & HARGA ATAU MEMAKLUMKAN BAYARAN ANDA BOLEH EMAILKAN KEPADA

rafica.resources@gmail.com ATAU LAYARI FACEBOOK KAMI RAFICA RESOURCES.

Dapatkan koleksi jam tangan, kain pasang & hand bag di FB Rafica Resources Collections

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM PEMBORONG_RAFICA


(Sila SMS, Whatsapp, Line, @ Email sekiranya talian sibuk @ tidak dijawab). Kami akan membalas pertanyaan dan order anda dengan segera.


RAFICA RESOURCES menjemput anda yang berminat untuk menjadi sebahagian dari rakanniaga kami (dropshipper ).

Untuk urusan order call / Tel / Whatsapp / SMS
☎ Pn. Yanni 012 - 318 4080
Admin 1 012 - 500 5161


Kami mencari Stokis Negeri/ Agen / dan Dropship produk kecantikan kami. Stokis dan pengedar tunggal dicari seluruh Malaysia!




Hubungi kami -

Cosmetics Consultant

Ditalian / whatsaap: +6012-500 5161/ 012-318 4080


JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN 100% SEKIRANYA PRODUK KAMI TIDAK ORIGINAL
FREE DELIVERY UNTUK KAWASAN (PUNCAK ALAM) BAGI PEMBELIAN RM 100 KE ATAS

Nak beli retail,nak jadi agent & dropshipper ?
atau pun nak borong ? nak diskaun?
X de hal.........semua boleh..
Whatsapp je 012 318 4080 .. nanti citer ..;)

ORDER FORM SUBMISSION

Nama (Name) :
Alamat (Address) :
Tel no (Contact No) :
Nama Produk & Kuantiti (Product & Quantity) :
Email Address :
Bayaran Ke Akaun (Payment Method): CIMB Rafica Resorces 1259 0000 5941 08
Paypal/Credit/Debit Card
Jumlah Bayaran (Total Amount) :
Tarikh & Masa Bayaran (Time & Date Payment) :

MAKLUMAT PEMBAYARAN & ORDER ANDA AKAN DI BALAS MELALUI EMAIL DALAM MASA 24 JAM.

STEP 1 : ISIKAN ORDER FORM DAN KLIK BUTTON " SUBMIT FORM"

STEP 2 : KLIK BUTTON " CONTINUE"  DAN SILA PASTIKAN ANDA MENERIMA MAKLUM BALAS DARI KAMI SELEPAS ORDER FORM DI HANTAR


This contact form was created by Freedback.

PayPal /Credit or Debit Card

Pembayaran Menggunakan PayPal Account / Credit or Debit card :-

1.Setiap Pembelian akan dikenakan tambahan pembayaran perkhidmatan (Merchant Service Charge) sebanyak 6%

PayPal

PayPal

PayPal Credit/Debit Payment

Thursday, 29 January 2015

CLEAR DARK DREAM SKIN

 

CLEAR DARK CHOMNITA 
HARGA : RM50 (SM) RM55 (SS)
FREE POSTAGE


Krim untuk bahagian punggung yang hitam / kasar / belang
Sangat sesuai yang suka berenang, terutama pakai bikini
Selain itu juga ianya memutihkan kawasan seperti siku, lutut, celah kangkang, lipatan-lipatan tersembunyi serta menyamarkan strechmark
Mampu mengatasi pigmentasi warna kulit tidak serata / belang
Tapi paling mantap hasilnya buat punggong. Penghapus gelap yang paling kuat (Nano Inovasi Cream) yang meresap ke bahagian kulit paling dalam. Kulit terasa halus, lembut dan lebih cerah. 

Fungsi Clear Dark
 – memelihara kulit
 – membantu menghilangkan warna hitam di celah kangkang, punggong
 – menghilangkan strechmark, pigmentasi warna kulit tidak sekata 
– Membuat permukaan kulit menjadi halus dan lembut dengan pemakaian berterusan

CLEAR DARK CHOMNITA HARGA : RM50 (SM) RM55 (SS) Krim untuk bahagian punggong yang hitam / kasar / belang. Sangat sesuai yang suka berenang, terutama pakai bikini. Selain itu juga ianya memutihkan kawasan seperti siku, lutut, celah kangkang, lipatan-lipatan tersembunyi serta menyamarkan strechmark. Mampu mengatasi pigmentasi warna kulit tidak serata / belang. Tapi paling mantap hasilnya buat punggong. Penghapus gelap yang paling kuat (Nano Inovasi Cream) yang meresap ke bahagian kulit paling dalam. Kulit terasa halus, lembut dan lebih cerah. Fungsi Clear Dark : – memelihara kulit – membantu menghilangkan warna hitam di celah kangkang, punggong – menghilangkan strechmark, pigmentasi warna kulit tidak sekata – Membuat permukaan kulit menjadi halus dan lembut dengan pemakaian berterusan

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
 

KRIM JAMBANG WAK DOYOK

75ml
Buatan Malaysia
HARGA : RM35.00
POSLAJU RM 6 SM / RM 10 SS

COD : PUNCAK ALAM

Ada berita baik untuk semua. Kalau muka bukan jenis berbulu dan teringin nak berjambang, pakai Krim Jambang Wak Doyok 5 x sehari dan rasai perbezaannya!

Produk krim jambang ini bukan sahaja dapat melebatkan jambang, malah, ia juga mampu melebatkan bulu di bahagian kening, rambut, misai, janggut, bulu dada, ketiak dan juga beberapa bahagian lain. Krim ini bukan sahaja untuk lelaki, perempuan pun boleh pakai krim ini. Krim jambang ini seeloknya dipakai pagi dan malam.

Untuk lelaki jgn lupa guna krim ni untuk nampak lebih macho, bergaya dan hebat bila berjambang..berjanggut lagi baik

Adakah anda (kaum lelaki) menyimpan janggut? Mengapa? dan mengapa tidak? Umum mengetahui menyimpan janggut merupakan salah satu sunnah Nabi junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w. Nabi bersabda yang bermaksud,


“Barang siapa yang mengikuti sunnahku, berarti dia cinta padaku, dan barang siapa yang cinta padaku, maka akan masuk surga bersamaku.”


Tidak dinafikan juga, terdapat wanita yang menyukai lelaki yang berjanggut. Di antara kelebihan lelaki berjanggut ialah : 
  • tampak lebih matang & 'macho'
  • mempunyai karisma & keyakinan diri yang tinggi
  • memberi manfaat dari segi kesihatan 
  • kita dapat membezakan antara lelaki muslim & majusi (penyembah berhala)

Untuk wanita pula...yang kurang lebat kening, boleh guna sapu pada kening pagi dan malam.confirm cantik dan kening tumbuh lebih lebat. Rambut gugur..kesan botak..semua boleh guna. Sapu je

 
Perhatikan gambar ini
Pada pendapat korang lah kan , cantik ke tak kening tebal ni?  
cantik kan...
 


Jadi, pada anda yang ingin melebatkan rambut, kening, misai dan juga jambang, bolehlah cuba produk hebat krim jambang wak doyok



Terbaru Krim jambang ini sudah memasuki pasaran Brunei dan Singapura dan akan datang ke Indonesia pula. 

Bahan Aktif: Water, Hydrogenated Olive Oil, Cocunut Oil, Hibiscus Extract Fragrance, Carbomer, Spirulina, Habbatus Sauda, Papaya Seed & Buah Keras



 


 



JUS QASEH SAYANG ALMAS


KHUSUS UNTUK WANITA 
PERAPAT & COLLAGEN
JUS QASEH SAYANG ALMAS
HARGA : RM 39.00

PROMOSI : RM 35.00
POSLAJU RM 6 SM / RM 9 SS
Merapat dan menguatkan otot dan tisu dalaman rahim
Melancarkan sistem peredaran darah
Memberikan tenaga dalaman wanita mempercepatkan rangsangan seksual
Menyuburkan rahim dan peranakan wanita
Menambahkan keinginan seksual wanita
Mengatasi masalah keputihan dan haid yang tidak teratur
Mengurangkan senggugut
Mengatasi masalah vagina kering
Mengetatkan dan menganjalkan vagina
Meningkatkan sistem tahan tubuh badan serta menstabilkan hormon wanita
Membunuh bakteria dalam saluran kencing
Mengatasi masalah kerap kencing
Sesuai untuk wanita dalam pantang
menaik kan seri wajah
Sesuai untuk wanita dalam pantang
- Menaikkan seri wajah - Mengurangkan tekanan dan stress
-Menghilangkan bau badan - See more at: http://www.wowshopping.com.my/v2/Product_Info.aspx?ID=258#sthash.wfmtD8wx.dpuf

Kelebihan lain:

  • Membekalkan tenaga dan mengembalikan kecergasan badan
  • Mempercepatkan penyembuhan luka luar dan dalam selepas bersalin
  • Sesuai untuk wanita dalam pantang
  • Membantu mengencangkan dan menegangkan payudara serta punggung agar lebih montok dan anjal
  • Menaikkan seri wajah, menganjalkan kulit serta mengurangkan kedutan
  • Mengurangkan tekanan dan stress, meningkatkan sistem imunisasi dan menghilangkan bau badan

Monday, 26 January 2015

TRIAL PACK QU PUTEH

 
 1 kotak : 15g x 12 peket
Trial Pack Qu Puteh RM98.00

HARGA PROMOSI RM 80 SM / RM 85 SS
FREE POSTAGE

 Qu Puteh menjadikan setiap inci tubuh anda luar dan dalam untuk sentiasa kelihatan awet muda, berseri dan bersinar bak mutiara. Mampu mencerahkan kulit 45% cerah dalam hanya 7 hari sahaja!

6 Manafaat Utama Qu Puteh ialah:

  1. Anti penuaan & anti kedutan
  2. Membantu menghalang jangkitan selsema dan jangkitan saluran pernafasan.
  3. Menganjal, melembabkan, mencerahkan kulit
  4. Mengurangkan selulit
  5. Mengurangkan masalah keguguran rambut
  6. Meningkatkan kadar metabolisma badan

Apakah Qu Puteh?

  • Serbuk Ajaib Qu Puteh merupakan formulasi terbaru dengan gabungan bahan aktif yang terdiri daripada  L-Gluthathione, Kolagen, Stem Sel dari Epal, Anggur, Rose, Tomato, Rosell dan Argan. 
  • Ia mempunyai kesan yang sangat hebat untuk mencerahkan kulit dan menjadikan kulit anda lebih anjal dan anti penuaan paling awal dalam 3 hari sahaja. 
  • Qu Puteh mampu merawat Masalah Rambut Gugur Dan Tumit Pecah
  • Ia berupaya menambah tenaga untuk orang yang selalu keletihan atau inginkan tenaga ekstra. 
  • Sesuai untuk lelaki, wanita,  ibu hamil & menyusu dan remaja.
  • Memberikan anda lebih keyakinan dengan penampilan anggun, menawan, licin dan lebih putih.
  • Qu Puteh bukan sahaja memberi kecantikan luaran bahkan juga kecantikan dalaman kerana kandungan 6 jenis stem cell buah-buahan yang tinggi kandungan Vitamin A, B3, C, D dan E  ianya melindungi organ dalaman dan membersihkan darah dalam badan.

Apa kata pelanggan sebelum menggunakan Qu Puteh?

"Dulu saya alami masalah senggugut yang teruk, sehingga saya terpaksa mengambil cuti dan terlantar di rumah."

"Semasa hamil, kulit saya sangat kusam dan tidak bermaya sehingga suami menegur menyebabkan saya berasa sangat malu. Badan saya mudah penat menyebabkan aktiviti saya terbatas."

"Saya seorang pelajar, kertas kerja yang banyak menyebabkan saya cepat stress, badan saya juga kurang bertenaga kerana banyak berjaga pada waktu malam mengulang kaji pelajaran, dan juga menyebabkan wajah saya kelihatan penat dan tidak berseri..."

"Umur saya mencecah 50-an, banyak masalah yang mengganggu seperti kurang bertenaga, sakit badan, kulit kendur, muka kusam, badan menggeleber... menyebabkan saya rasa seperti sangat tua dan malu untuk berdepan dengan orang ramai..."

Qu Puteh dengan gabungan L-Gluthathione + stem cell (apel,anggur,tomato dan rosell) menjadikan anda merasa seperti dilahirkan semula. Dengan kepantasan 1 aksi 10x keberkesanan mengatasi suntikan botox dan anda tidak perlu ragu-ragu kerana ia tidak sedikit pun membahayakan malah menjadikan tubuh sentiasa segar remaja. Mengapa? Kerana Qu Putih hanya mengandungi stem cell buah-buahan dan multivitamin yang sememangnya sangat diperlukan oleh tubuh manusia.


Anda boleh menjimatkan wang dengan Qu Puteh kerana:

  1. Penjagaan rambut- anda tidak perlu membayar dengan harga yang tinggi untuk ke spa atau saloon lagi.
  2. Penjagaan kuku - anda tidak perlu ke pusat manicure pedicure dengan adanya Qu Puteh.
  3. Komestik mahal - juga tidak perlu lagi.
  4. Supplement tambahan - tidak perlu lagi kerana Qu Puteh mampu meningkatkan tahap imunisasi anda dalam melawan penyakit.
Qu Puteh Bukan Sahaja Menjaga Kecantikan Luaran Anda Tetapi Juga Menjaga Kecantikan Dalaman Anda. Kandungan Stem Cell Tumbuhan Yang Tinggi Melindungi Organ Dalaman Serta Menjaga Kebersihan Darah Dalam Badan Anda. Khasiat Stem Cell Buah-Buahan Yang Tinggi Membekalkan Vitamin A, B3, C, D Dan E Dan Ianya Sangat Baik Untuk Kulit Dan Juga Dalaman Badan Anda Supaya Sentiasa Sihat dan Menawan.

Ramai orang, lelaki dan wanita telah mencuba Qu Puteh dan belum mengecewakan sesiapa lagi. Kulit sihat & cantik dalam masa kurang dari 1 minggu sahaja!!

QU PUTEH KOSMETIK


LICIN PUTIH TEGANG BERSERI

 HARGA : RM 108 .00

PROMOSI : RM 90 SM / RM 95 SS

FREE POSTAGE

NEW PACKING

1 SETMENGANDUNGI :-
Whitening Pro 9
Mengurangkan kedutan di wajah
mencerahkan kulit wajah secara semulajadi
menghilangkan jeragat 

Whitening UV Block
Mengandungi pelembap dan SPF25 & melindungi dr UV
menerahkan kulit

Whitening Glow Soap x 1 pcs - Siang
Whitening Treatment Soap x 1 pcs - Malam



Whitening soap dihasilkan daripada gabungan keperluan kecantikan dan keremajaan  kulit seperti Argan Oil. Ia mampu membersihkan dan menyegarkan kulit dalam tempoh seawal 6 hari.
Alami kulit cerah  putih, gebu dan sehalusnya. Sesuai untuk semua jenis kulit . Bertindak secara halus untuk mencerahkan dan menghaluskan kulit wajah tanpa pengelupasan

Kandungan :-
coconut oil, sulfur, cocomidopropyl betaine, ethoxydiqlycol, sodium silicate, EDTA, glycerin, esssential oil, whitening essence,jasmine oil & argan oil
  
KEBAIKAN QU PUTEH KOSMETIK VIDA BEAUTY 

  • Memelihara kejelitaan kulit 
  • Menjadikan tona kulit anda lebih sekata 
  • Membantu mencerahkan kulit wajah secara semulajadi 
  • Mengekalkan kelembapan kulit 
  • Membantu mengatasi masalah pigmentasi yang berpunca dari radang dan pancaran cahaya matahari 
  • Membantu mengatasi masalah jerawat, jeragat, parut, bintik-bintik hitam dan kulit kusam 
  • Menyingkirkan kotoran dan kesan minyak pada kulit wajah 
  • Membantu mengekalkan keremajaan kulit wajah 
  • Melindungi kulit wajah daripada kerosakan akibat sinaran radiasi UV 
  • Membantu mencegah proses penuaan pra-matang 
  • Menghaluskan kulit wajah tanpa pengelupasan 
  • Menyegarkan kulit wajah

CARA PENGGUNAAN QU PUTEH KOSMETIK VIDA BEAUTY


Siang:


  • Cuci wajah dengan Qu Puteh Whitening Glow Soap.
  • Urut wajah secara perlahan-lahan selama 3 minit.
  • Bilas sehingga bersih.
  • Sapu dan ratakan krim Qu Puteh Whitening UV Block pada kulit wajah.
  • Disarankan untuk menggunakan Qu Puteh Whitening Soap 2 hingga 3 kali sehari.

Malam:


  • Cuci wajah dengan Qu Puteh Whitening Treatment Soap.
  • Urut wajah secara perlahan-lahan selama 3 minit.
  • Bilas sehingga bersih.
  • Sapu dan ratakan krim Qu Puteh Whitening Pro 9 Block pada kulit wajah.



BOLEH BELI SECARA BERASINGAN JUGA

QU PUTEH Whitening Glow Soap RM 19.90
 POSLAJU RM6 SM / RM9 SS

QU PUTEH Whitening Treatment Soap RM 19.90

QU PUTEH Whitening Pro 9 RM 39.90
POSLAJU RM6 SM / RM9 SS
 
QU PUTEH Whitening UV Block RM 39.90
POSLAJU RM6 SM / RM9 SS

Supra qu puteh RM 49.90

Serum qu puteh RM39.90
 

Thursday, 22 January 2015

STAY FLAWLESS MAGIC FOUNDATION


 STAY FLAWLESS MAGIC FOUNDATION (SFF) - 
KULIT WAJAH GLOWING 24 JAM

RM 80.00 SM/RM 90.00 SS
(1 BOTOL/30 ML)
FREE POSTAGE


2 PILIHAN WARNA STAY FLAWLESS MAGIC FOUNDATION (SFF) 

 ✔ PINKISH - untuk kulit cerah/kuning langsat
 ✔ SO SWEET - untuk kulit sawo matang/gelap


Masih mencari-cari Foundation yang Setaraf Antarabangsa??
Mahukan kulit wajah anda berseri-seri dalam masa 3 minit?? Persis bak selebriti di kaca TV?? Rahsia kejelitaan dan kecantikan selebriti kini terbongkar!! Rahsianya hanya dengan secalit foundation kulit anda bukan sahaja bertambah glowing dan sentiasa berseri-seri!! Tahan sehingga 24 jam.. Tak percaya?? Jom rasainya sendiri hanya gunakan STAY FLAWLESS MAGIC FOUNDATION (SFF). Walau di panas terik, wajah kekal cantik, foundation bebas rekahan tidak bercapuk yang pastinya buat anda sangat puas hati!!


ANDA PERLU MEMILIH STAY FLAWLESS MAGIC FOUNDATION (SFF) KERANA :

✔ Tekstur yang sangat ringan
✔ Mudah meresap
✔ Tahan sehingga 24 jam
✔ Kulit lebih glowing dan bertambah gebu selepas 1 jam
✔ Lebih sekata dan tidak bercapuk
✔ Mengandungi SPF 30


KEISTIMEWAAN STAY FLAWLESS MAGIC FOUNDATION (SFF) 

✔ Bertekstur halus, ringan, lembut dan sangat mudah disapu pada kulit
✔ Mudah meresap dan tidak melekit/berminyak
✔ Sesuai untuk semua jenis kulit
✔ Halal dan boleh dibawa solat
✔ Bukan sebagai alas bedak sahaja, tapi turut merawat kulit wajah
✔ Membantu mensekatakan tona serta mencerahkan kulit
✔ Memudarkan parut, cela & jerawat
✔ Menutup pori-pori terbuka
✔ Menghilangkan jeragat/bintik hitam
✔ Kulit lebih lembut & lembap
✔ Menghilangkan blackhead & whitehead
✔ Melindungi kulit dari pancaran UV dengan kandungan SPF 30
✔ Mengandungi 25 bahan berkualiti tinggi seperti Vitamin E, Kolagen, Ekstrak Mentimun, Alpha Arbutin dll


TESTIMONI

EXAMO CKM 500


1 BOTOL : 450 Tablets
  HARGA : RM 56.00
POSLAJU RM 6 SM / RM 9 SS

Jumlah biji Examo Harian (botol biru iaitu Examo CKM-500) yang perlu diambil setiap hari bergantung kepada usia. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Kategori
Usia
Biji
Bayi
Kurang setahun
1
Kanak-kanak
1 - 6 tahun
2
Kanak-kanak
7 - 14 tahun
3
Dewasa
Melebihi 14 tahun
4

Contohnya, pelajar berusia 16 tahun perlulah mengambil 4 biji sekali makan. 
·                     Pada minggu pertama, beliau perlu mengambil 4 biji pada 6:15am, 2:00pm dan 11:00pm. Jumlah yang diambil pada setiap hari sepanjang minggu pertama ini ialah 4 x 3 = 12 biji sehari
·                     Pada minggu kedua dan ketiga, beliau perlu mengambil 4 biji pada 2:00pm dan 4 biji pada 11:00pm
·                     Pada minggu keempat dan seterusnya, beliau hanya perlu mengambil 4 biji pada 11:00pm sahaja
 
Examo merupakan persediaan homopati khas untuk minda. Sejak 1978 lagi, produk ini telah menjadi pilihan terutamanya kepada para pelajar yang ingin menajamkan lagi daya pemikiran mereka supaya mudah belajar dan mengingati segala yang mereka pelajari. Produk-produk Examo mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). 

Mengapa Ramai Memilih Examo


Berada di pasaran selama lebih 30 TAHUN

KELULUSAN oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

Dianugerahkan JOHAN kategori "Produk Kesihatan Terbaik SDSI 2008"

Dikilangkan oleh Pengilang Homeopati PERTAMA di Asia Tenggara

Diperbuat daripada MINERAL & LAKTOSA, tidak beracun dan selamat untuk dimakan

Bersih, suci, saintifik dan HALAL


Cara Examo Bertindak

EXAMO CKM 500 bertindak empat cara iaitu:

1) Mencerdaskan akal
EXAMO CKM 500 mampu mencerdaskan otak kerana is membantu menyuburkan dendron dan dendrit. Dendron berfungsi mengumpul maklumat dalam otak menerusi sentuhan sinaps. Semakin subur pertumbuhan dendron dan dendrit maka lebih banyak maklumat yang dapat disimpan oleh otak. Sentuhan antara sinaps (sinaps aksosomatik dan aksodendritik) membentuk laluan neural (neural pathway) untuk membawa maklumat yang dikehendaki. Satu neuron mungkin mempunyai 1,000 hingga 10,000 sinaps. Menurut Prof. Pyotr Kuzmich Anokhin, pakar bedah saraf bangsa Rusia mendapati neuron otak orang cerdik berkeadaan lebih subur jika dibandingkan dengan orang bodoh.

2) Menguatkan ingatan
Lemah daya ingatan ataupun lemah daya untuk mengingat membawa kepada masalah lupa. Kelemahan daya dan tenaga boleh dikuatkan kajian yang telah dilakukan oleh Dr. Shuessler menunjukkan enam jenis garam tisu biokimia yang diperlukan oleh otak sebagai makanan. Tetapi berdasarkan analisis Prof. Dr. Azizan Hj Ismail, tiga garam tisu biokimia memadai iaitu Kalsium Fosfat, Kalium Fosfat dan Magnesium Fosfat. Rumusan istimewa ketiga-tiga garam tisu ini terdapat di dalam EXAMO CKM 500.

3) Menambah Tenaga Mental
Tenaga mental adalah dalam bentuk tenaga elektrik. Jika berlaku kekurangan tenaga elektrik, is boleh dijanakan kembali daripada tindak balas kimia, sama seperti "rechargeable battery". Tenaga kimia yang terhasil dan tindak balas ini boleh diubah menjadi tenaga elektrik. Proses yang berlaku dalam otak yang melibatkan fenomena ini dikenali sebagai proses elektrokimia. Dr. David Samuels dari Institut Weismann, menganggarkan pada setiap saat otak melakukan antara 100,000 hingga 1,000,000 proses elektrokimia. Proses ini tidak mungkin berlaku tanpa bahan kimia tertentu seperti Kalsium, Kalium, Magnesium dan Fosforus. EXAMO CKM 500 mempunyai ciri-ciri keperluan proses elektrokimia.

4) Mendatangkan ketenangan
Bagi mereka yang menduduki mana-mana peperiksaan atau ujian memang berperasaan tidak tenang. Biarpun membaca nota dan buku, namun orang yang tidak tenang tidak dapat mengingati pelajaran malah wujud perasaan lain seperti resah gelisah sehingga menimbulkan rasa takut dan hilang keyakinan diri. EXAMO CKM 500 dapat mengurangkan serangan panik menghadapi peperiksaan, mengembalikan ketenangan dan menimbulkan kerajinan untuk belajar.

Examo Boleh Membantu Anda

Sama ada anda seorang bayi (boleh ke anda membaca posting ini :-) ), seorang pelajar, dewasa atau warga emas, Examo boleh membantu anda:

01 - Mencerdaskan Akal
02 - Menguatkan Ingatan
03 - Menguatkan Daya Berfikir
04 - Menenangkan Fikiran
05 - Menambahkan Konsentrasi
06 - Menimbulkan Minat Belajar




 1 BOTOL : 30 Tablets
  HARGA : RM 45.00
POSLAJU RM 6 SM / RM 9 SS
Merangsang kemahiran, menimbulkan minat dalam subjek Matematik dan Sains dengan memindahkan aktiviti otak daripada hemisfera kanan ke hemisfera kiri, berfikiran secara logik, tersusun menurut sukwens, membantu meneguhkan ingatan.
PBKD: MAL09032077T

* Diambil bersama EXAMO-CKM500
* Tidak berkesan jika diambil secara sendirian tanpa EXAMO-CKM500


MATSA merupakan rumusan pemakanan berasaskan sains Homeopati yang berperanan merangsang aktiviti hemisfera kiri otak, terutamanya yang terlibat dengan proses pemikiran Matematik dan Sains.

MATSA mengandungi rumusan dinamik Nux vomica, Calcarea carbonica ostrearum dan Faktor S 200.

Sesuai sangat dengan pelajar yang bengkeng, pelupa, selalu silap istilah, payah berfikir tentang timbangan, jarak, berat. Kurang tumpuan dan malas.

Faktor S 200 untuk yang mudah lupa fakta seperti nama dan tarikh. Mudah rasa kecewa dan putus asa.

Reaksi Matsa

Proses mengira memelukan tumpuan yang tajam dan keupayaan logika yang tinggi. Biasanya apabila kita tidak dapat jawapan yang betul atau payah sangat hendak faham dan menyelesaikan masalah hisab (matematik dan sains) kita mudah putus asa dan menjadi marah. kemudian perasaan kita bertukar menjadi benci terhadap matapelajaran tersebut. InsyaAllah dengan mengambil formulasi MATSA semua ini akan selesai dan anda akan nikmati suasana tenang dan senang dengan kerja mengira dan berfikir. MATSA bertindak merangsang dan mengaktifkan otak kiri yang terlibat dengan proses pengiraan, logik dan pemadanan istilah.

Peringatan

Apabila MATSA bertindak mendatangkan perubahan ke arah kecemerlangan minda anda, jika terdapat sebarang keracunan dalam tubuh, ia akan memaksanya keluar dalam bentuk ruam atau bisul atau mungkin sedikit sakit kepala atau demam. Jangan bimbang dengan proses pembersihan ini. Racun dalam badan adalah antara penyebab gangguan minda menyebabkan masalah-masalah berkaitan keupayaan mengira, menaakul dan mengistilah.

Sejarah Matsa

Dalam tahun 1998, Prof Dr Azizan Hj Ismail telah dijemput menjalankan eksperimen dengan semua pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR di sebuah sekolah kebangsaan di Padang Rengas, Perak. Dengan kebenaran ibubapa dna penjaga, semua murid darjah 6 sekolah berkenaan diberikan makan EXAMO-CKM 500 setiap hari dan EXAMO-CKM 500 Plus setiap minggu sebulan sebelum peperiksaan.

Menurut Ustazah Jamilah Haji Ismail, salah seorang guru yang terlibat dengan projek berkenaan, hasilnya secara menyeluruh terdapat peningkatan keputusan daripada 30% kelulusan tahun sebelumnya, kepada 70%. Prof Dr Azizan kurang berpuas hati dengan keputusan tersebut. Beliau hendakkan sesuatu yang lebih meyakinkan lagi.

Oleh yang demikian, apabila beliau mendapat pelawaan untuk membantu murid-murid di sekolah kebangsaan di Mukim Sala, Kedah, beliau terus bersetuju kerana ini akan memberi peluang kepada beliau untuk meneruskan kajiannya. Beliau mendapati ramai juga murid di situ yang agak lemah dalam matapelajaran Matematik dan Sains. Hal ini dimaklumkan oleh guru dan guru besar sekolah berkenaan. Suatu rumusan khas iaitu MATSA telah disediakan oleh beliau untuk membantu murid-murid yang lemah dalam kedua subjek tersebut.

Dalam usaha tersebut, 23 orang pelajar telah dipilih daripada kalangan murid yang prestasi paling corot dalam Matematik dan Sains. Mereka diberikan rumusan MATSA yang dibekalkan secara PERCUMA kepada kumpulan murid tadi.

Hasil daripada usaha itu dan kerjasama serta kesungguhan daripada pihak guru dan ibubapa, keputusan sekolah itu meningkat daripada 38.6% pada tahun sebelumnya telah melonjak naik kepada 60.6%. Daripada kalangan 23 murid itu pula, palajar yang lulus subjek Matematik (100%) manakala Sains (95.65%) malahan ada antaranya yang memperolehi pangkat A untuk matematik dan Sains. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Membuat Pesanan

Bayaran melalui akaun :-

Maybank A/C : 5628 4351 2384
Aradea Global Sdn Bhd

CIMB A/C: 8600 8123 70
Rafica Resources

Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
& JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

Isikan order form diatas @ Whatsapp ke nombor 012-318 4080

(Pn. Yanni) atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran dan oder yang dibuat.

Saya juga adalah pengguna seperti anda... Saya sendiri menggunakan/ mengamalkan hampir semua produk yg saya jual.. & hanya yang benar-benar BERKUALITI sahaja, yang akan saya kongsikan bersama anda..Pastinya SEMUA PRODUK di sini adalah yang ORIGINAL/ASLI.

Kepada anda para pelanggan yang menyokong saya selama ini JUTAAN TERIMA KASIH untuk anda! ;-)

1.Cut off : bayaran yg dibuat selepas pukul 1 pm, item akan diposkan keesokan hari.

2.Bayaran yang diterima pada hari Sabtu & Ahad akan di Pos pada hari Isnin.

3.Penghantaran Setiap Hari Isnin hingga Jumaat.

4.Khidmat Pos Laju digunakan untuk tujuan penghantaran.

Followers

OWNER RAFICA RESOURCES

OWNER RAFICA RESOURCES
PN.YANNI - SMS / Whatsapp 012 318 4080

Ummiriaz Collection

Ummiriaz Collection

photo shoot Maira Collection

photo shoot Maira Collection

MAIRA COLLECTIONS

MAIRA COLLECTIONS

Photoshoot Maira Collections

Photoshoot Maira Collections

Maira Collections

Maira Collections

Maira Collection

Maira Collection

MAIRA collection

MAIRA collection
Saya yang memakai baju maroon

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

photoshoot

photoshoot

Majalah Mingguan Wanita

Majalah Mingguan Wanita

photoshoot

photoshoot

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Ummiriaz Collection - Nona TV3

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

Ummiriaz Collections

Ummiriaz Collections

MAJALAH NUR MAY 2014

MAJALAH NUR MAY 2014

Karangkraf - Majalah NUR

Karangkraf - Majalah NUR

Ummiriaz

Ummiriaz

FS Ummiriaz Collections

FS Ummiriaz Collections

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012
Ummiriaz Collections

photo shoot terbaru 2013

photo shoot terbaru 2013

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Photoshoot at Karangkraf

Photoshoot at Karangkraf

PHOTOGRAPHY at Studio Mediakreatif

PHOTOGRAPHY at  Studio Mediakreatif

Iklan Sendayu Tinggi

Iklan Sendayu Tinggi

Cover NUR JAN 2012

Cover NUR JAN 2012

Bersama Finalis NUR 2012

Bersama Finalis NUR 2012
Media Hiburan

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012
Photoshoot bersama Ummiriaz Collections

NUR - March 2012

NUR - March 2012

Sinar Harian 28 Oct 2011

Sinar Harian 28 Oct 2011
Sendayu Tinggi Set Bersalin AMME Complete

KOSMO 18 Aug 11

KOSMO 18 Aug 11
Saya & Testimoni Nightriem Dunia Herbs