Blogger Widget

ISIKAN ORDER FORM SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN SAHAJA..

RUANGAN PROMOSI !!!

UNTUK KHIDMAT LAYANAN PANTAS MENGENAI PRODUK & HARGA ATAU MEMAKLUMKAN BAYARAN ANDA BOLEH EMAILKAN KEPADA

rafica.resources@gmail.com ATAU LAYARI FACEBOOK KAMI RAFICA RESOURCES.

Dapatkan koleksi jubah, skirt, dress & jersey di FB Rafica Resources Collections

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM RAFICA_RESOURCES


(Sila SMS, Whatsapp, Line, @ Email sekiranya talian sibuk @ tidak dijawab). Kami akan membalas pertanyaan dan order anda dengan segera.


RAFICA RESOURCES menjemput anda yang berminat untuk menjadi sebahagian dari rakanniaga kami (dropshipper ). Call / Whatsapp Puan Haiza 012- 691 8148 ( urusan dropship sahaja)

Untuk urusan order call / Tel / Whatsapp / SMS
☎ Pn. Yanni 012 - 318 4080
☎ Admin 1 017 - 440 4080
Admin 2 012 - 500 5161

☎ AGEN DROPSHIP PN.HAIZA 012-691 8148


Kami mencari Stokis Negeri/ Agen / dan Dropship produk kecantikan kami. Stokis dan pengedar tunggal dicari seluruh Malaysia!


Senarai Produk :

Instant White

Real Exper White

mewangi


Hubungi kami -

Cosmetics Consultant

Ditalian / whatsaap: +6012-500 5161/ 012-318 4080



JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN 100% SEKIRANYA PRODUK KAMI TIDAK ORIGINAL
FREE DELIVERY UNTUK KAWASAN (PUNCAK ALAM) BAGI PEMBELIAN RM 100 KE ATAS


Nak beli retail,nak jadi agent & dropshipper ?
atau pun nak borong ?
X de hal.........semua boleh..
Whatsapp je 012 318 4080 .. nnt citer ..;)

ORDER FORM SUBMISSION

Nama (Name) :
Alamat (Address) :
Tel no (Contact No) :
Nama Produk & Kuantiti (Product & Quantity) :
Email Address :
Bayaran Ke Akaun (Payment Method): Maybank Rafica Resources 5623 5711 5520
CIMB Rafica Resorces 8600 8123 70
RHB Nor yanni 1124 7900 2302 05
Paypal/Credit/Debit Card
Jumlah Bayaran (Total Amount) :
Tarikh & Masa Bayaran (Time & Date Payment) :

MAKLUMAT PEMBAYARAN & ORDER ANDA AKAN DI BALAS MELALUI EMAIL DALAM MASA 24 JAM.

STEP 1 : ISIKAN ORDER FORM DAN KLIK BUTTON " SUBMIT FORM"

STEP 2 : KLIK BUTTON " CONTINUE"  DAN SILA PASTIKAN ANDA MENERIMA MAKLUM BALAS DARI KAMI SELEPAS ORDER FORM DI HANTAR


This form powered by Freedback

PayPal /Credit or Debit Card

Pembayaran Menggunakan PayPal Account / Credit or Debit card :-

1.Setiap Pembelian akan dikenakan tambahan pembayaran perkhidmatan (Merchant Service Charge) sebanyak 6%

PayPal

PayPal

PayPal Credit/Debit Payment

Wednesday, 20 April 2016

Set Berus NAKED - 12pcs


Set Berus NAKED - 12pcs
Harga per set: rm50.00 SM / RM 60 SS
FREE POS


Berus ni utk apply concealer. Pls take note jgn sesekali terus letak concealer dari tube / bottle ke muke. Gunakan berus atau klu korg perasan ada setgh concealer mcm lipgloss ada stick / applicator tu, so guna kan lah yer. Concealer digunakan untuk highlight bawah mata dan menutup segala cela yang ada di sekitar muka termasuklah jerawat, parut dan sebagainya.

Cara penggunaan adalah dengan dap dan dap bawah mata, tepi hidung, tepi mulut or tempat yang berkenaan dan baru disapu atau blend. jangan ditekan berus ni kerana jika kita nak conceal bawah mata, dikhuatiri bawah mata kita akan rosak. kerana bawah mata merupakan kulit yang paling nipis sekali di antara bahagian lain di muka.
Of coz utk sapukan bedak padat or bedak tabor (loose powder). Penggunaan berus ni lebih memberikan effect airbrush rather than readers semua sapu bedak padat pakai sponge. kalau yg bentuk bulat betul, jgn yg flat. Kelembutan berus bergantung pd pemilihan readers semua. But for me, ym prefer yg xterlalu lembut (sbb nanti xlekat lansung bedak) & xterlalu keras (sbb nanti boleh mencederakan muke). Pilih yg sedang2 tau. 
cara penggunaan pulak, bagi yang memilih untuk makeup yang simple, hanya sapu 2 kali ke seluruh muka ya.. maksud saya, 2 kali sapuan ja. dan untuk hasil yang lebih especially untuk bridal, pepandailah...
Blusher brush
Utk sapu blusher la. Lebih baik klu bentuknye round & pointy. pastikan blusher yang soft atau warna peach. elakkan blusher yang shimmer. lagi tinggi blusher, lagi muda akan nampak muka kita. heheh.. blend blusher tanpa senyum untuk menelakkan pipi nampak jatuh bila tidak senyum.
Angle blush brush
Utk menyapukan blusher or buat shading atau contouring bg tulang pipi naik. Sapukan start dari lubang telinga tu membawak ke pipi sket lagi nak kena bibir. pastikan ditengah pipi iaitu pandang mata ke hadapan dan penghujung bola mata. sapukan bronzing atau shading mengikut apa ym bagitau ye.. dan blending ke atas dan ke bawah or muncungkan mulut. 
antara tips yang ym boleh bagi ialah bagi muka bulat, contourkan bronzing hingga ke tengah anak mata iaitu terus ke bibir. jika muka jenis lonjong, contour dari telinga ke hidung.. 
shading lain adalah di bahagian penjuru kening berhampiran anak rambut, shade kan bahagian tu ye. serta di bahagian tepi dagu untuk menampakkan dagu yang lebih runcing dan terbentuk.
jika sesapa yang mempunyai dahi jendul, sapukan di bahagian dahi. Hehehe.
Eye shadow brush
Ni mcm biasala. Utk apply eyeshadow. Klu korg perasan tiap eyeshadow yg korg beli akan disertai dgn applicator dlm bentuk sponge kecik dilekat pada stick. Actually, guna sponge xberapa flexible compare to this brush. Lgpun brush ni xmahal & mudah didapati kat Malaysia ni.
 Cream shadow brush
Ini pun sama function dgn berus no 8 di atas Cuma bezanya yg eyeshadow brush tu utk sapu eyeshadow bentuk serbuk, yg ni utk eyeshadow jenis cream. Berus dier agak tegap compare tu normal eyeshadow brush. Normal eyeshadow brush agak lembut.
Blending brush
Gunanya utk blend / blur kan sharp / hard edges eyeshadow kite. Xdela nmpk readers letak segedebuk eyeshadow kat mata tu. Hujung mata perlu blend bg blur eyeshadow tu. Specially utk mekap smokey. Dlm byk2 brush, this brush paling penting ok. Klu x, ur eyeshadow akan nampak setempat jer.
  

Small blending brush
Sama fungsi dgn yg atas cume slightly smaller. ianya juga boleh digunakan untuk shading hidung atau membentukkan hidung dengan lebih mancung. caranya adalah dengan membuat garisan bermula dari permulaan atau pangkal kening untuk kedua2 belah kening dibuat garisan sehingga ke tengah hidung atau bawa ke bawah. kemudian blendkan ke tepi dan cuping hidung. berus ini juga boleh dipanggil fluffy brush.


Crease brush
Utk sapukan eyeshadow bg teknik “socket eyeshadow”. Ada jugak MUA gunakan berus ni utk shading hidung kerana bentuk tirusnya. Senang nak cari point2 & buat lining kat hidung tu. sama seperti di atas.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Membuat Pesanan

Bayaran melalui akaun :-

Maybank A/C : 5623 5711 5520
Rafica Resources

CIMB A/C: 8600 8123 70
Rafica Resources

RHB A/C : 1124 7900 2302 05
Nor yanni Binti Adom

Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
& JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

Isikan order form diatas @ Whatsapp,Viber,SMS ke nombor 012-318 4080

(Pn. Yanni) atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran dan oder yang dibuat.

Saya juga adalah pengguna seperti anda... Saya sendiri menggunakan/ mengamalkan hampir semua produk yg saya jual.. & hanya yang benar-benar BERKUALITI sahaja, yang akan saya kongsikan bersama anda..Pastinya SEMUA PRODUK di sini adalah yang ORIGINAL/ASLI.

Kepada anda para pelanggan yang menyokong saya selama ini JUTAAN TERIMA KASIH untuk anda! ;-)

1.Cut off : bayaran yg dibuat selepas pukul 1 pm, item akan diposkan keesokan hari.

2.Bayaran yang diterima pada hari Sabtu & Ahad akan di Pos pada hari Isnin.

3.Penghantaran Setiap Hari Isnin hingga Jumaat.

4.Khidmat Pos Laju digunakan untuk tujuan penghantaran.

Followers

OWNER RAFICA RESOURCES

OWNER RAFICA RESOURCES
PN.YANNI - SMS / Whatsapp 012 318 4080

Ummiriaz Collection

Ummiriaz Collection

photo shoot Maira Collection

photo shoot Maira Collection

MAIRA COLLECTIONS

MAIRA COLLECTIONS

Photoshoot Maira Collections

Photoshoot Maira Collections

Maira Collections

Maira Collections

Maira Collection

Maira Collection

MAIRA collection

MAIRA collection
Saya yang memakai baju maroon

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

photoshoot

photoshoot

Majalah Mingguan Wanita

Majalah Mingguan Wanita

photoshoot

photoshoot

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Ummiriaz Collection - Nona TV3

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

Ummiriaz Collections

Ummiriaz Collections

MAJALAH NUR MAY 2014

MAJALAH NUR MAY 2014

Karangkraf - Majalah NUR

Karangkraf - Majalah NUR

Ummiriaz

Ummiriaz

FS Ummiriaz Collections

FS Ummiriaz Collections

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012
Ummiriaz Collections

photo shoot terbaru 2013

photo shoot terbaru 2013

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Photoshoot at Karangkraf

Photoshoot at Karangkraf

PHOTOGRAPHY at Studio Mediakreatif

PHOTOGRAPHY at  Studio Mediakreatif

Iklan Sendayu Tinggi

Iklan Sendayu Tinggi

Cover NUR JAN 2012

Cover NUR JAN 2012

Bersama Finalis NUR 2012

Bersama Finalis NUR 2012
Media Hiburan

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012
Photoshoot bersama Ummiriaz Collections

NUR - March 2012

NUR - March 2012

Sinar Harian 28 Oct 2011

Sinar Harian 28 Oct 2011
Sendayu Tinggi Set Bersalin AMME Complete

KOSMO 18 Aug 11

KOSMO 18 Aug 11
Saya & Testimoni Nightriem Dunia Herbs